Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Burna sjednica Kazališnog vijeća, Hekman izbacio Golovka, Čotić i Donadini Jajac!

Burna sjednica Kazališnog vijeća, Hekman izbacio Golovka, Čotić i Donadini Jajac!

O svemu se očitovao intendant, a izjavu nam je dao i Dinko Bogdanić

Kazališno vijeće HNK Split je verificiralo svoju odluku s prošle sjednice, održane 11. srpnja te danas sa svih pet potpisa podržalo prijedlog intendanta Gorana Golovka da se razriješi Dinko Bogdanić s mjesta ravnatelja Baleta. Što se Kazališnog vijeća, Bogdanić je razriješen te je, ističe prof.dr.sc. Eldi Grubišić Pulišelić, na potezu intendant koji odluku treba provesti, tj. dovesti do kraja.

Na sjednici se inače izabrala Grubišić Pulišelić za predsjednicu Kazališnog vijeća. Burna je bila današnja sjednica jer su nastali povišeni tonovi oko pravnog tumačenja, na što je gradski pravnik Milivoj Hekman poručio intendantu Goranu Golovku, poslovnoj tajnici Vesni Čotić i pravnici Anu Donadini Jajac da napuste sjednicu. Oni mogu biti prisutni inače, ali bez prava glasa.

Golovku je poručio i da je licemjer, te kako se od početka situacije s Dinkom Bogdanićem ponaša licemjerno.

O svemu se pismeno očitovao Golovko. Ukratko, intendant se poziva na  proceduru, prema onome što vidimo, još će Bogdanić ostati šef Baleta. Da ne bi bilo zabune,  priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Zapisnike s 35. i 36. sjednice Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split, koje su održane 11, te danas 22. srpnja, dobio sam prije nekoliko minuta. Budući da sam s današnje sjednice bio udaljen nisam izravno bio upoznat s njenim zaključcima.

Kazališno vijeće HNK Split ovjerilo je Zapisnik s 35. sjednice, održane 11. srpnja ove godine, u kojem jednoglasno prihvaća moj prijedlog razrješenja v. d. ravnatelja Baleta HNK Split.

Slijedi potpisivanje Odluke o razrješenju. Po Statutu HNK Split, Kazališno vijeće na prijedlog intendanta donosi odluke o imenovanju i razrješenju pomoćnika intendanta - poslovnog ravnatelja, ravnatelje Drame, Opere i Baleta te upravitelja Tehnike.

Odluke Kazališnog vijeća potpisuje njegov/a predsjednik/ca.

Kako odluku još nisam dobio u pisanom obliku, ne mogu poduzimati pravne radnje vezane uz razrješenje v. d. ravnatelja Baleta - stoji u Golovkovom dopisu.

Pronijele su se glasine da je Bogdanić već angažirao odvjetnika, što nam je sam ravnatelj Baleta demantirao.

- Ne, nema govora o tome! Pa nemam još ni nikakvu odluku - ističe Bogdanić.

Ravnatelj Baleta nam je dao izjavu, prvi put je na kratko prekinuo šutnju otkako se zakuhala situacija. 

- Predugo ovo sve traje, žao mi je što se stvari nisu riješile unutar kuće, a mogle su. Svo ovo vrijeme zaboravljaju se umjetnički dosezi i ostvarenja... Kako je moguće postizati tolike uspjehe ako je stanje tako loše? - za kraj nam je kazao Bogdanić.

Vaša reakcija na temu