Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čaleta pobjegao nakon što se u sudnici suočio s ocem i bratom svoje žrtve

Čaleta pobjegao nakon što se u sudnici suočio s ocem i bratom svoje žrtve

'Ubio je tri žene, kćer, njeno nerođeno dijete i njenu majku', kazao je otac ubijene Ukrajinke

Na današnjem suđenju Branimiru Čaleti nakon kojeg je pobjegao pravosudnim policajcima ispitani su otac i brat žrtve. Nije bilo nikakvih napetih situacija tijekom ročišta. 

- Ispričao se i rasplakao, izrazio je najdublju sućut, rekao je da bi sve dao da može vratiti vrijeme i pokojnu - kazao nam je Čaletin branitelj Hrvoje Krišto.

Kaže da je rasprava bila iscrpljujuća i emotivna, no da nije bilo nikakvih tenzija koje su se mogle očekivati u ovakvom slučaju.

- Ništa se u sudnici nije dogodilo da bi isprovociralo ovakvu njegovu reakciju - kazao nam je Krišto.

Na ročištu su danas ispitani i Čaletini roditelji te još troje svjedoka, a rasprava bi se trebala nastaviti 21. listopada saslušanjem vještaka.

Otac žrtve kazao je da su se on i supruga protivili tome da njihova kćer ode živjeti u Hrvatsku s Čaletom, prije svega zbog toga što je bila trudna s drugim. Vidjeli su da Čaleta nije osoba koja bi joj mogla pružiti financijsku sigurnost i da bi ona vrlo teško našla posao u Hrvatskoj. Tražili su od Čalete da on dođe živjeti u Ukrajinu ako želi biti s njihovom kćeri. Svjedok je kazao kako mu je kćer rekla da će razmisliti o svemu i da je Čaleta postao agresivniji u želji da dođe s njim u Hrvatsku pa ga se pribojavala i pokušala prekinuti vezu na polaganiji način kako se njegova agresivnost ne bi jače ispoljila.

- Poštovani sude, želim kazati da je ovaj prijestupnik ubio tri ženske osobe u našoj obitelji. Našu kćer, njezino nerođeno dijete, kao i njezinu majku koja je preminula u lipnju ove godine. Moja kćer bila je jako mila, dobra i draga osoba koju su svi voljeli. Voljela je pomagati. Bila je učiteljica, djeca su je voljela. Ne mogu razumjeti da netko može ubiti ženu samo zato što je imala svoj odabir za budućnost. Nikoga nije htjela povrijediti. I s Branimirom je željela prekinuti na najbezbolniji način. Za nas je ovo težak gubitak koji ćemo osjećati do kraja života. Ona je bila zvijezda u našoj obitelji, oko nje se vrtio cijeli naš život - kazao je otac ubijene Valerij Kitajev.

Kazao je i kako je otac njenog djeteta znao da je bila u odnosu s Čaletom. Okrivljeni se tada obratio svjedoku.

Ustao je i rekao da mu je žao zbog svega, da se iskreno kaje i da može vratiti vrijeme sve bi dao to može učiniti. Rekao je i da će on morati živjeti s tragedijom koja se dogodila.

Valerij Kitajev mu je na ovo odgovorio da mu se obraća osoba koja je ubila njegovu kćeri i nakon toga je opljačkala, skinula je s nje zlato, pokupila zlato i kartice.

Vaša reakcija na temu