Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čaleta priznao ubojstvo trudne djevojke u Ukrajini: 'Želim da se ovo što prije riješi da dobijem što zaslužujem'

Čaleta priznao ubojstvo trudne djevojke u Ukrajini: 'Želim da se ovo što prije riješi da dobijem što zaslužujem'

'Žao mi je što se ovo dogodilo, želio bih se ispričati roditeljima pokojne', kazao je optuženi

Iznenađenje na početku suđenja za ubojstvo Ukrajinke Ane Kitaeve. Optuženi Branimir Čaleta (na slici s maskom) priznao je djelo. 

'Smatram se krivim, ali ne onako kako to optužnica opisuje. Žao mi je što se ovo dogodilo. Kajem se i želio bih se ispričati roditeljima pokojne i svim njenim bližnjima', kazao je Čaleta. 

Državno odvjetništvo tereti ga da je počinio teško ubojstvo na okrutan i podmukao način iz niskih pobuda nakon što je saznao da mu je djevojka trudna s drugim muškarcem. S Anom se našao u sobi u hostelu u gradu Dnipro 15. rujna 2013. godine. Bila je u osmom mjesecu trudnoće. Kako bi je kaznio što je ostala trudna s drugim i onemogućio rađanje djeteta koje nije njegovo, četiri puta ju je udario po licu i još deset puta po glavi masivnim tupo tvrdim predmetom s metalnom podlogom. 

Skinuo je odjeću s ubijene, zamotao je u plahtu i sakrio ispod kreveta. Njenu i svoju odjeću odbacio je na skrovitom mjestu. Pobjegao je iz Ukrajine. 

Tijelo Ane Kitaeve pronašli su njezini roditelji idućeg dana oko podneva. U sobu su došli s čistačicom koja je nešto ranije pokucala na vrata, ali joj nitko nije odgovorio. Na prvi pogled, sve je djelovalo uredno, nisu se vidjeli tragovi sukoba, a krvave plahte bile su skrivene u spuštenom stropu. 

Čaleta je u Hrvatskoj ispitan početkom 2014. Branio se šutnjom. Uhićen je prošlog ljeta nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu preuzelo postupak. 

Suđenje će se nastaviti u srpnju, a u rujnu bi u Hrvatsku trebali doći roditelji pokojne Ane. Važno im je da sudjeluju u suđenju, odbili su prijedlog da se saslušaju video linkom. 

'Želim da se ovo što prije riješi, da dobijem što zaslužujem', kazao je Čaleta sutkinji Ivoni Rupić dok se dogovarao nastavak rasprave. Za ovo kazneno djelo prijeti mu 40 godina zatvora. 

Vaša reakcija na temu