Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ČALJKUŠIĆ O DES-u: Jasno je da je smjena ravnatelja politički i ljudski obračun
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

ČALJKUŠIĆ O DES-u: Jasno je da je smjena ravnatelja politički i ljudski obračun

Nabrojio je uspjehe ustanove u mandatu Edite Maretić Dimlić

Krešimir Čaljkušić, potpredsjednik splitskog HDZ-a koji je bio i predsjednik Uprave DES-a, objavio je kako je ta ustanova u mandatu ravnateljice Edite Maretić Dimlić, od 2017.-2021., prihod od prodaje povećala za 5,5 milijuna kuna.

'Rezultati i povećanje plaće su realizirane u pandemijskim gospodarskim  uvjetima. Investicijska ulaganja u iznosu većem od 22 milijuna kuna su: energetska obnova zgrade, ugradnja prvog lifta koji nije teretni, potpuna obnova radnih jedinica Kartonaže i Sitotiska, ugradnja plinovoda, nabava najmodernijih strojeva u proizvodnji, nabava novih dostavnih vozila, računalne opreme i softvera. Pored toga u srpnju 2022. dobivena nova sredstva za ulaganje u iznosu od 7 milijuna kn na natječaju Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) - naveo je Čaljkušić.

Nastavio je nabrajati uspjehe:

- Glavni projekt je otvaranje Praonice (nova djelatnost ustanove DES).

- 2020. g osnovano je Športsko društvo osoba s invaliditetom DES 

- Redovni stručni nadzor koje provodi Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) svake godine pozitivno je, i bez primjedbi ocijenio rad Ustanove i postupanje prema osobama s invaliditetom svih godina ovog mandata.

Naveo je i kako su u tom razdoblju dobivena i razna priznanja. Godine 2020. priznanje Ustanovi DES 'Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2020.' u kategoriji Dostojanstven rad i gospodarski rast- National Geographic Hrvatska i  Adria Media Zagreb i 2021. nagrada za Menadžericu godine - Udruga poslovnih žena Hrvatske KRUG (upravo  zbog rezultata u Ustanovi)

'Mislim da je sve jasno. Nije gospodinu koji je ovo dirigirao bilo do izbora sposobnog ravnatelja jer bi onda to bila izabrana ona koja je ovo sve ostvarila ili se barem natječaj ne bi do iscrpljenja i mistično ponavljao.  Jasno da se radi o političkom, ali na žalost i ljudskom obračunu. Ali što očekivati drugo od onoga koji kaže 'ili HDZ ili Hrvatska'. I kojemu je ulazak u Schengen samo 'sjajna vijest'. Ako nije svima jasno nadam se da će postati', zaključio je Čaljkušić. 


Vaša reakcija na temu