Foto: Screenshot/N1 Capak: Javljaju mi se ljutite mladenke

Capak: Javljaju mi se ljutite mladenke

Neki su pristojni pa apeliraju, a neki su bezobrazni, prijeteći i tako dalje, rekao je

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je danas u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako je karantena dobra, ali neodrživa te da se moramo se naviknuti na suživot s koronavirusom. Dodao je i kako naziv 'hammer and dance' (čekić i ples) dolazi od poznatog svjetskog epidemiologa, a znači da će se prvo morati karantenizirati, a nakon toga naučiti živjeti s virusom.

- Jer karantena je dobra, ali je neodrživa. Sa psihološkog, gospodarskog, svakog stajališta ne može karantena dugo trajati, i zbog toga se moramo naviknuti na suživot, držati se mjera i, kao što kaže ovaj drugi naziv te strategije, plesati s virusom koliko je to moguće - rekao je Capak.

Dodao je da je u čitavoj Europi svima koji su popustili mjere narastao broj novooboljelih, pa tako i u Hrvatskoj.

- Sad je jako bitno da što ranije otkrijemo izvor zaraze, nekoga tko je zaražen, bolestan i da njegove kontakte stavimo u samoizolaciju, a njega izoliramo da ne može dalje širiti virus. Ako u tome budemo uspješni, držat ćemo stvar pod kontrolom. A nadamo se da ćemo biti uspješni - rekao je Capak.

Na pitanje hoće li se uvoditi restrikcije rekao je da sve stoji na stolu i da o svemu razgovaraju, ali da one nikad ne završavaju dobro, već stvaraju revolt, pa smatra da je edukacija bolje rješenje.

- Čim smo rekli da ćemo smanjiti broj... Nismo nikad rekli da ćemo zabraniti vjenčanja, ja nikad nisam govorio o zabrani, nego sam govorio o strožim mjerama - rekao je Capak, dodajući da je već dobio stotinjak e-mailova od ljutitih mladenki i organizatora takvih evenata.

- Neki su pristojni pa apeliraju, a neki su bezobrazni, prijeteći i tako dalje - rekao je Capak.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69630, "");
Pregledaj komentare