Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Čeka nas razvedravanje i bura, na jugu moguće nevrijeme

Čeka nas razvedravanje i bura, na jugu moguće nevrijeme

Vrijeme će i sutra biti stabilno, sunčano ali prohladno

Hladna fronta premješta se preko naših krajeva. Pritjecanje hladnog zraka očituje se u porastu prizemnog tlaka zraka. Porastom tlaka zraka nad našim krajevima jača greben anticiklone sa zapadne Europe. Dva ciklonalna vrtloga nalaze se nad sjevernim Atlantikom kod Islanda i vrlog nad Skandinavijom. Na južnom dijelu hladne fronte koja se trenutačno proteže od Moskve preko Ukrajine i Rumunjske, Istočnog Balkana do Sicilije doći će do stvaranja ciklone nad Sredozemljem koja će djelovati na vrijeme idući tjedan na Jadranu, prognoza je Bojana Lipovšćaka za N1.

Jutros su temperature zraka na 2 metra visine u unutrašnjosti od 5 do 7, na sjevernom Jadranu 10 na srednjem i južnom 15 do 18ºC.

- Prognoziramo u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu razvedravanje sa sjeverozapada već tijekom prijepodneva, tako da će poslijepodne biti djelomice sunčano. Na srednjem i južnom Jadranu prijepodne oblačno, na krajnjem jugu nevere. Uz razvedravanje na Jadranu već puše jaka bura koja će se prema kraju dana širiti prema jugu. Očekujemo da će bura na srednjem Jadranu zapuhati punom snagom oko 14 sati, a na Južnom Jadranu oko 20 sati - piše Lipovšćak.

Poslijepodnevne temperature u unutrašnjosti od 11 do 14, na sjevernom Jadranu od 14 do 17 a na srednjem i južnom od 16 do 20ºC.

Odmicanjem fronte prema istoku anticiklona jača. Tako da će vrijeme i sutra biti stabilno, sunčano ali prohladno, uz buru na Jadranu. U unutrašnjosti razmjerno niske jutarnje temperature i magla. Tijekom dana sunčano i malo toplije.

Vaša reakcija na temu