Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČEKAO SE DESETLJEĆIMA Uskoro otvorenje novog vatrogasnog doma u Selcima

ČEKAO SE DESETLJEĆIMA Uskoro otvorenje novog vatrogasnog doma u Selcima

Ukupna vrijednost Ugovora o gradnji iznosi 9.365,582,99 kn

Vatrogasci Selca i žitelji općine Selca na Braču uskoro će dočekati trenutak koji čekaju desetljećima - otvorenje novog vatrogasnog doma. 

- Godinama sanjan, novi vatrogasni dom će uskoro postati stvarnost - poručili su. 

Otvorenje novog vatrogasnog doma očekuje se kroz par mjeseci. Projektirao ga je projektni studio R iz Splita, prostire se na građevinskoj parceli veličine 2040 metara kvadratnih, dok je sama zgrada tlocrtne površine 1149 kvadrata. Zgrada je širine 12,5 metara i dužine 35 m. Sastoji se od prizemlja i prvog kata te vatrogasnog tornja visine 17 metara, koji služi za izvođenje vježbi.

- U prizemlju zgrade smješteni su: operativni centar sa spavaonicom, spremište za vatrogasnu opremu, autoradionica, prostor za servis vatrogasne opreme, skladište, uredi, dvorana za tjelovježbu, sanitarni čvorovi, praonica te kuhinja s boravkom za odmor. Ujedno, u prizemlju je smještena garaža kojoj se može pristupiti s obje strane te smjestiti šest vatrogasnih vozila. Uz garažni prostor smještena je i garderoba za smještaj 25 vatrogasaca s tuš kabinama, čime se omogućuje maksimalna učinkovitost i efikasnost.

Na prvom katu zgrade nalazi se multifunkcionalna dvorana s izlazom na terasu, spavaonice i tehničke prostorije. Spavaonice su kapaciteta za 4 i 6 osoba, a svaka ima WC s kupatilom. U vanjskom dijelu dvorišta nalazi se prostor za obuku vatrogasaca te ostalih žurnih službi. 

Vatrogasni dom posebno je projektiran i dizajniran, a kako bi dugoročno zadovoljio sve potrebe vatrogasaca i ostalih sudionika civilne zaštite s ovog područja otoka - priopćili su na Facebook stranici Vatrogasci - Selca.

Ukupna vrijednost Ugovora o gradnji iznosi 9.365,582,99 kn, uključujući PDV. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.670,000,00 kn, te uz planiranu izgradnju doma, uključuje i nabavku opreme za vatrogasni dom. Kroz EU mjeru 7.4.1. osiguran je maksimalni iznos od 7.450,000,00 kn za spomenuti projekt, dok će razliku do ukupne vrijednosti projekta izgradnje vatrogasnog doma financirati općina Selca.

DVD Selca je dobrovoljna vatrogasna postrojba koja okuplja 38 članova društva, od čega je više od 25 operativaca.

- Očekuje se kako će se po dovršetku doma povećati i broj volontera vatrogasaca, kao i broj profesionalnih vatrogasaca zaposlenih pri DVD-u Selca - kažu njegovi predstavnici.


Vaša reakcija na temu