Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČALETA UHIĆEN KRAJ POLJUDA Nije imao lisice na rukama

ČALETA UHIĆEN KRAJ POLJUDA Nije imao lisice na rukama

Policija je pronašla okrivljenika koji je danas pobjegao čuvarima pred zgradom suda

Kako neslužbeno doznajemo, splitska policija pronašla je iza 20.30 sati Branimira Čaletu, optuženika za ubojstvo trudne djevojke, koji je malo poslije 12 sati pobjegao pravosudnim čuvarima nakon rasprave održane na sudu.


Čaleta je pronađen na Putu Supavla i kako doznajemo, prilikom uhićenja nije pružao otpor. Nije imao lisice na rukama. Policija će ga nakon utvrđivanja identiteta vratiti u splitski zatvor. 


Čaleta je danas umakao pravosudnim policajcima prilikom ukrcaja u kombi koji ga je trebao odvesti u zatvor na Bilice. Unatoč tome što je bio vezan lisicama, uspio je pobjeći dvojici pravosudnih policajaca koji su ga vodili u kombi. 


Oni su zapucali, ali nisu trčali za njim. U potjeru za odbjeglim okrivljenikom dao se njihov kolega sa suda. Kada je začuo pucnjeve, iskočio je kroz prozor sa sjeverne strane suda i potrčao za Čaletom koji je prilikom bijega preskočio rampu visoku metar i po i zaputio se put Turske kule. Pravosudni policajac koji ga je lovio slijedio ga je preko Skalica sve do pothodnika ispod Ulice Hrvatske mornarice gdje ga je izgubio iz vida.

Čaleta je s bijegom zakomplicirao svoju poziciju u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi nakon što je Ukrajina ustupila RH kazneni progon.

Danas se na raspravi pokajao i pokušao ispričati ocu i bratu ubijene djevojke, no oni njegovu ispriku nisu prihvatili. Štoviše, otac je naglasio kako je Čaleta nakon ubojstva opljačkao njegovu kćer, skinuo je s nje svo zlato koje je imala te pokupio kartice.

Nema sumnje da će prilikom izricanja sankcije predsjednica sudskog vijeća Ivona Rupić 'honorirati' Čaleti ovaj bijeg pa može računati da će dobiti još koju godinu zatvora bonusa.

Vaša reakcija na temu