Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Centar predao liste za kotarske izbore

Centar predao liste za kotarske izbore

'U onim kvartovima u kojima nemamo svoje izborne liste, podržavamo nezavisne inicijative'

Predstavnici Centra u subotu su predali izborne liste za nadolazeće kotarske izbore, koji će se održati u Splitu, 4. rujna. Sa svojim listama Centar na izbore izlazi u 15 kotareva i dva mjesna odbora, a riječ je o Bačvicama, Bolu, Brdima, Gripama, Lovretu, Lučac-Manušu, Mejama, Mertojaku, Neslanovcu, Pujankama, Spinutu, Splitu 3, Trsteniku, Visokoj, Žnjanu te Slatinama i Žrnovnici. U drugim kotarevima podržava nezavisne liste.

'Cilj nam je pronaći ljude koji će se aktivno angažirati u rješavanju problema u svojim kvartovima, a upravo su kotarski izbori odlična motivacija. Političkim angažmanom na ovoj razini moguće je promijeniti puno toga u svom neposrednom okruženju i poboljšati kvalitetu svakodnevnog života u svom susjedstvu', poručio je predsjednik Centra, gradonačelnik Ivica Puljak.

Podsjetio je kako je i stranka kojoj je na čelu nastala kroz borbu za izgradnju jedne osnovne škole. 

'Počeli smo inicijativom za izgradnju osnovne škole na Pazdigradu, na najmanjoj razini; kroz gradski kotar kao osnovnu jedinicu lokalne samouprave. Mislim da je naš primjer izvrstan pokazatelj da su promjene moguće i da se upornost, trud i osobni angažman u konačnici uvijek isplate', rekao je Puljak, istaknuvši da će aktivni građani, organizirani u splitskim kvartovima utjecati i na procese rada u Gradu, odnosno poboljšanje rada Gradske uprave, koja će postati brža i učinkovitija.

'U onim kvartovima u kojima Centar nema svoje izborne liste, podržavamo nezavisne inicijative koje okupljaju aktivne građane s namjerom da rade korisne stvari za svoj kotar', dodao je Puljak.

Vaša reakcija na temu