CIJELO JUTRO PLJAČKAO PO ZADRU: Provaljivao, prijetio i krao sve što bi mu došlo pod ruku

CIJELO JUTRO PLJAČKAO PO ZADRU: Provaljivao, prijetio i krao sve što bi mu došlo pod ruku

Muškarca (25) će danas predati pritvorskom nadzorniku

Zadarski policajci provode istragu nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela razbojništava i teških krađa. Zatekli su ga jučer u Ulici Benka Benkovića oko 11.50 sati nakon dojave o razbojništvu koje se pola sata ranije dogodilo u ljekarni u Mažuranićevoj ulici. Osumnjičili su ga da je najprije  jučer ujutro oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira u Zadru, maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu uz prijetnju noža pokušao ukrasti novac, da bi nešto kasnije, oko 8 sati, maskiran s crnom kapom na glavi u Glagoljaškoj ulici došao u crkvu, gdje je nasilno otvorio vrata crkve i držeći nož u ruci, od svećenika pokušao otuđiti novac.

Nakon toga je došao do prostorija škole u ulici Dr. Franje Tuđmana odakle je iz ureda otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika, a svoj pohod je nastavio te otišao do ulice Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije ustanove, preturao po stvarima, a kada su ga djelatnici zatekli pobjegao je kroz prozor i nije ništa ukrao. 

- Oko 11.15 sati je također maskiran, ušao u ljekarnu u ulici Ivana Mažuranića držeći u ruci metalnu šipku, te uz prijetnju pištolja od djelatnice otuđio novac, nakon čega se udaljio. Neposredno nakon toga je oko 11.30 sati u ulici Benka Benkovića provalio u kuću 73-godišnje vlasnice, odakle je otuđio prijenosno računalo,  el. čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat, ukupne vrijednosti od preko 100 tisuća kuna. Odmah nakon toga, pri izlasku iz dvorišta zatekli su ga policijski službenici Službe kriminalističke policije, u trenutku dok je u rukama nosio otuđene stvari i oružje, te je uhićen i doveden u prostorije policije - poručili su iz zadarske policije. 

Kod njega su također pronašli pištolj, metalnu šipku, novac i druge predmete koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela. Uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14