Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CIJENA SURADNJE S DP-om? Županija formira novi odjel, kultura se odvaja od prosvjete

CIJENA SURADNJE S DP-om? Županija formira novi odjel, kultura se odvaja od prosvjete

Špekulira se i tko će biti novi pročelnik

Splitsko-dalmatinska županija ubuduće će imati upravne odjele za prosvjetu te za kulturu, sport i tehničku kulturu, umjesto dosadašnjeg jednog objedinjenog odjela. Osim toga, ukidaju službu za imovinsko-pravne poslove, pripajaju je srodnom odjelu, za upravljanje nepokretnom imovinom i za izgradnju. 

Prijedlog novog županijskog ustrojstva je na javnom savjetovanju, a potom će se usvajati na Skupštini. Formiranje novog odjela, odnosno razdvajanje kulture od prosvjete, nastavak je, kako doznajemo, 'suradnje' s partnerima iz Domovinskog pokreta. Na čelu novog odjela za kulturu kao šef bi trebao biti 'izabran' Željko Primorac, bivši HDZ-ovac koji je relativno nedavno budućnost našao pod okriljem DP-a. 

HDZ-ova vlast u Županiji ovisi o partnerima iz desnog spektra, a nakon što je zaštekala suradnja uoči rebalansa proračuna, DP je iznio uvjete za nastavak 'mirnog upravljanja'. Cijena je i odvajanje ovih odjela. 

Primorac je, inače, bio predsjednik HDZ-a Vrgorac, bio je i na čelu tamošnjeg Gradskog kulturnog središta, ali ga je pobjeda nezavisnog Ante Pranića za gradonačelnika zaustavila za daljnje ostvarivanje ambicija na tom mjestu. Tadašnji tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ekspresno ga je smjestio u Konzervatorski odjel u Splitu, bez natječaja, a potom se DP-ovac prebacio u Županiju na mjesto pomoćnika za kulturu. Opet bez natječaja. Sada bi, navodno, trebao zasjesti na mjesto pročelnika novoformiranog odjela.

Vaša reakcija na temu