Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CIJEPILO SE GOTOVO 30 POSTO DJELATNIKA KBC-a SPLIT: 'Motivacija je visoka, ovo je izvanredan rezultat'

CIJEPILO SE GOTOVO 30 POSTO DJELATNIKA KBC-a SPLIT: 'Motivacija je visoka, ovo je izvanredan rezultat'

Smanjuje se broj hospitaliziranih od covida

Dr. Ante Punda, predsjednik Stručnog vijeća KBC-a Split, iznio je danas podatke o tome koliko se djelatnika bolnice cijepilo protiv covida. 

'Danas smo imali našu redovitu sjednicu i sa zadovoljstvom mogu konstatirati da su se svi članovi cijepili, jedino nisu oni koji su nedavno preboljeli Covid. Oni će se cijepiti u narednom razdoblju. Zahvaljujem ministarstvu i medijima na promidžbi, KBC je svjestan odgovornosti, da bi mislili na druge, moramo misliti na sebe. Zahvaljujem našoj epidemiološkoj službi koja provodi cijepljenje, odaziv djelatnika je visok. Vidjeli ste da su epidemiološke mjere dale rezultate. Ako budemo odgovorni doći ćemo do cilja da imamo manje oboljelih. U tri tjedna procijepili smo 1.082 djelatnika, 435 liječnika i 318 sestara, ostatak je pomoćno osoblje, naši tehničari, laboranti. Sada ide druga faza cijepljenja. To je oko 28, 5 posto. Svi djelatnici KBC-a su pozvani. Mislim da je to zadovoljavajuća brojka za prva tri tjedna. Maksimalno smo iskoristili cjepivo. To je respektabilna brojka. Očekujemo da će broj cijepljenih rasti kako cjepivo bude dolazilo', kazao je dr. Punda. 

Ravnatelj KBC-a Julije Meštrović prezadovoljan je brojem cijepljenih djelatnika. 

'Znate kako se govorilo da je zanimanje za cijepljenje u bolnici jako mali. Sve cjepivo je potrošeno, najprije su cijepljeni oni koji rade u Covid centru. Bolje od ovoga ne može. Radilo se brzo i puno. Odziv je najbolji moguć. Procijepljeni su svi koliko je bilo moguće. Jako je visoka motivacija. To pokazuje sadašnja situacija. Ne znam da li ima onih koji se ne žele cijepiti. Ovo što je postignuto je zaista izvanredan rezultat. U Hrvatskoj je stanje jako dobro, moramo se nastaviti pridržavati mjera koje su u tijeku. Broj hospitaliziranih se smanjuje i zbog toga je sve lakše raditi i imamo mogućnosti posvetiti se i ostalim pacijentima, što je jako dobro', kazao je dr. Meštrović.


Vaša reakcija na temu