Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić ČISTKA U BANOVINI Planiraju se prijevremene mirovine, sindikati još nisu uključeni

ČISTKA U BANOVINI Planiraju se prijevremene mirovine, sindikati još nisu uključeni

Ako i 53 djelatnika prihvati uvjete, gradonačelnik neće završiti mandat na 'pozitivnoj nuli'. Zaposlio ih je u protekle tri godine oko 80

U jeku predizborne kampanje za Sabor gradonačelnik Andro Krstulović Opara je poslao svim zaposlenicima mail u kojemu im nudi mogućnost prijevremenog odlaska u mirovinu. Doduše, pomiješao je 'kruške i jabuke' pa u istom dopisu nudi i mogućnost 'poslovno i osobno uvjetovanog razloga', što nije na zaposleniku, to su razlozi poslodavca za otkaz, ali nema veze.

Što se tiče odlaska u prijevremenu mirovinu, mogućnost imaju zaposlenici koji u naredne četiri godine stječu uvjete za regularnu. Za odlaskom iz Banovine prije vremena izjasnile su se 53 osobe. Gradonačelnik im je spomenuo i mogućnost otpremnine. Taj iznos neće ići u okviru postojećeg kolektivnog ugovora, nego će biti, 'temelj za pojedinačne pregovore i pregovore sa sindikatima'. Dakle, potpisivao bi se aneks ugovoru.

Tada će se moći govoriti o potrebnom iznosu u proračunu. Kako doznajemo, platforma je da nitko ne ode s više od 150.000 kuna. 

Ako i 53 djelatnika prihvati uvjete, gradonačelnik neće završiti mandat na 'pozitivnoj nuli'. Zaposlio ih je u protekle tri godine oko 80. Osim toga, prema navodima iz Banovine 18 ih je na ugovoru o djelu. Ostat će zapamćeno i da je Krstulović Opara uveo praksu zapošljavanja bez natječaja, prelaskom odabranih kadrova iz drugih javnih firmi u gradske.

Vaša reakcija na temu