Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jadrolinija Član posade spasio unesrećenog s trajekta Lastovo: 'Skočio je u more i držao ga do dolaska vatrogasaca i hitne'

Član posade spasio unesrećenog s trajekta Lastovo: 'Skočio je u more i držao ga do dolaska vatrogasaca i hitne'

'Bili su jedna velika obitelj'

Zvonimir Franić, upravitelj stroja, prvi je priskočio u pomoć unesrećenom članu posade trajekta Lastovo na kojem se nedavno dogodila golema tragedija. Njegova supruga otkrila nam je kako je, kada je shvatio da povikuje iz mora, skočio i držao kolegu do dolaska vatrogasaca i djelatnika Hitne pomoći.

'U javnosti se proširila informacija da su unesrećenom pomogli vatrogasci i slučajni prolaznici. Nisam ovo ispričala radi pohvala, već radi istine. 

Posada broda bila je kao jedna velika obitelj, članovi su pomagali jedni drugima. Sada su u stanju ogromnog šoka, užasno pate', kazala nam je.

Referirajući se na pad rampe koji je rezultirao trima poginulim pomorcima kao i spomenutom ozlijeđenom članu posade, i kapetan Ivan Srzentić iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije (SSPJ) u gostovanju na N1 istaknuo je kako ga je upravo Franić spasio. Napomenuo je kako nitko prethodno nije spomenuo koliko je pomorcima Jadrolinije stalo do brodova i do kolega. 

Vaša reakcija na temu