Čogelja o koncesiji na Zapadnoj obali: Carinska uprava je na terenu, koordinirano radi niz institucija

Čogelja o koncesiji na Zapadnoj obali: Carinska uprava je na terenu, koordinirano radi niz institucija

Rješenje za legalno privezivanje na tom dijelu je promjena Prostornog plana u kojem će ona postati luka nautičkog turizma

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije vijećnik SDP-a Mate Martinić 'povukao' je pitanje zakonitosti koncesije na Zapadnoj obali. Zanimalo ga što se treba napraviti u slučaju da se pokaže da je koncesija ilegalna te na koji način druge jedinice lokalne samouprave mogu dodjeljivati slične koncesije na svom području u slučaju da se utvrdi da je koncesija legalna.

Pročelnik za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja odgovorio mu je da trenutno na Zapadnoj obali koordinirano djeluje niz službi od Grada preko Carine do Lučke kapetanije.

- Svak ima svoj osnov po kojem se mora djelovati. Postoji koncesija ove Skupštine za kopneni dio obale odnosno tri cafe bara koja se tamo nalaze. Postoje modaliteti za prebacivanje ovlasti na lokalne jedinice. Republika Hrvatska upravlja pomorskim dobrom, ali može prebaciti ovlasti kao što je slučaj sa sidrištima, pa komunalni redari mogu nadzirati korištenje bez nekog posebnog pravnog osnova - rekao je Stipe Čogelja.

Dodao je kako se privez brodova na Zapadnoj obali naplaćuje prema odluci Grada Splita koja datira od prošlog i pretprošlog gradonačelnika.

- Carinska uprava je izašla na teren, svakodnevno su u kontaktu s nama, rješenje je u promjeni Prostornog plana Grada Splita i da se tamo definira luka nautičkog turizma - zaključio je Čogelja.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51204, "");
Pregledaj komentare