Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROTIV COVID POTVRDA Djelatnici Centra za socijalnu skrb i danas pred zgradom: 'Ne znamo što dalje, svak će odlučiti za sebe'

PROTIV COVID POTVRDA Djelatnici Centra za socijalnu skrb i danas pred zgradom: 'Ne znamo što dalje, svak će odlučiti za sebe'

Došli su ih podržati i neki građani, ali su ih zamolili da odu kako ne bi intervenirala policija

Treći dan desetak djelatnika splitskog Centra za socijalnu skrb odbija se testirati kako bi mogli ući na posao. Bez covid potvrde ili testa, u instituciju zaposleni ne mogu ući. Nove mjere su, podsjetimo, na snazi za zdravstvo i socijalu.

- Danas nam je kritičan treći dan koji nam ne daju raditi bez potvrde. Ne znamo što ćemo dalje, svatko za sebe će odlučiti kako nastaviti borbu dalje - kazala nam je djelatnica Mirjam.

S kolegicama i kolegama je pokušala ući, ali ih portir nije propustio.


- Posebno teško je bilo ustrajati i danas, išli smo napeti tim više jer je ministar najavio i otkaze. Znamo što znači posao u današnje vrijeme, ali konzistentno ustrajemo - dodala je.

Ponovili su da uvođenje ovakvih mjera, uz kršenje ustavnih prava, zadiranje u privatnu sferu i ograničavanja prava na rad ima i niz nelogičnosti. Jedna je svakako, kaže Mirjam, što se od djelatnika traži potvrda, a od stranaka ne.

Djelatnicima su, inače, prije 7 sedam sati došli dati podršku i neki od prosvjednika koji su se okupili ispred bolnice u ponedjeljak. Radnici su se zahvalili na dolasku, ali su ih zamolili da otiđu da ne bi intervenirala policija.


Vaša reakcija na temu