Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CRNA FLEKA Još jedan 'ustaški vojnik' uklonjen iz Splita

CRNA FLEKA Još jedan 'ustaški vojnik' uklonjen iz Splita

Nije ovo prva takva škrabotina u gradu

Uklonjen je grafit 'ustaškog vojnika' koji je nakon Zadra osvanuo i u Splitu, u Lovrinačkoj ulici. Smjestili su ga uz velikana Antu Starčevića.

Nije ovo prva takva škrabotina u Splitu, jer je još 4. veljače uklonjen isti takav mural u Kninskoj ulici, u samom centru grada pokraj studentske menze u ulici Petra Svačića. 


Da je dokon um đavolje igralište, dokazuje i činjenica da se ljudi bave mračnom stranom povijesti i obilježjima Drugog svjetskog rata u doba kada jedva spajaju kraj s krajem. Zanemarujući tolike probleme koje će naslijediti mlađe generacije, vraćamo sjećanje na ustaške koncentracijske logore i zločine koji su počinili poglavnici, doglavnici, poglavni pobočnici i povjerenici. 

'Sprejaše', koji su bez ikakve kreativnosti preko šablone išarali ustaškog vojnika, život baš tetoši da im je toliko dosadno i imaju vremena baviti se slanjem poruka koje više nikome ne znače. Vrijedne su onoliko koliko košta pola kante piture s kojima će ih se ponovo prekrit, ako slučajno negdje osvanu.

Vaša reakcija na temu