Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Crnogorci prosvjedovali uz prepjev Thompsonove 'Bojna Čavoglave'

Crnogorci prosvjedovali uz prepjev Thompsonove 'Bojna Čavoglave'

'Crnogorci kršni momci, mi smo braća svi, nećete u Cetinje dok smo živi mi'

Crnogorci su jučer organizirali prosvjed protiv najavljene procesije Mitropolije crnogorsko-primorske u Cetinju. Procesija Srpske pravoslavne crkve je bila planirana za danas u Cetinjskom manastiru, ali je odgođena zbog sigurnosnih razloga. Kako izvještavaju tamošnji mediji, a skupu su se mogle čuti 'razne antisrpske poruke'.

Tijekom šetnje pjevala se crnogorska himna, ali i pjesme 'Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana', 'Oj četnici i ta vaša brada, brijaće je Lovćenska brigada', 'Sad imamo nove izdajice, što ih narod nazva posrbice'...

Mogla se čuti i nova pjesma 'Crnogorci kršni momci, mi smo braća svi, nećete u Cetinje dok smo živi mi', što je ništa drugo do prepjev pjesme 'Bojna Čavoglave' Marka Perkovića Thompsona. Originalni stihovi su: 'Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi, nećete u Čavoglave dok smo živi mi'.

Vaša reakcija na temu