Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović CRO Race u četvrtak prolazi kroz Split, evo što poručuju iz policije

CRO Race u četvrtak prolazi kroz Split, evo što poručuju iz policije

Ceste kojima će prolaziti biciklisti će se zatvarati za promet

Na području PU splitsko-dalmatinske će se u četvrtak održati 3. etapa CRO Race. utka starta u Sinju u 13 sati, a cilj je u Primoštenu. Biciklisti će sutra proći kroz Split zbog čega će se zatvoriti ulice kojima će proći. 

U utrci sudjeluje 140 biciklista koji su raspoređeni u 20 ekipa, zajedno s oko 120 pratećih vozila unutar biciklističke trase kretanja i oko 100 vozila van biciklističke karavane. Ukupan broj osoba koji bi se trebali kretati unutar biciklističke karavane (natjecatelji, prateće ekipe, tehničko osoblje, suci, medicinski timovi itd.) je oko 500. Osiguranje trase prolaska sudionika u nadležnosti je redarske službe i organizatora, a policija će ima na terenu pružiti potporu.

Evo što poručuju iz policije:

'Imajući u vidu broj sudionika, vrijeme održavanja utrke i činjenicu da trka prolazi kroz centar grada Splita, te posebno činjenicu da se sportska manifestacija-utrka odvija na prometnicama tijekom radnog dana uz izrazito intenzivan promet, naglašavamo kako u od 12.30 do 14.00 sati očekujemo velike gužve i dugotrajne zastoje u prometu. Od 12.30 za sav promet bit će zatvorena cesta D1 Sinj-Dugopolje u oba smjera.

S obzirom na to da posebno na području Splita očekujemo velike gužve i zastoje već od 12.30 sati, želimo pravovremeno upozoriti vozače da u četvrtak izbjegavaju vožnju ovim dijelovima Splita i ako je moguće ne kreću vozilom u centar grada. Gužve posebno očekujemo na prilaznim pravcima sljedećih prometnica: Poljička cesta, Ul. kralja Zvonimira, Zagrebačka, Manuška poljana, Domovinskog rata i Ul. Zbora narodne garde (D8) izlaz iz Splita.

Napominjemo kako će sudionici trke nakon prolaska prometnicama grada Split krenuti ulicom Domovinskog rata prema Solinu gdje je planirano vrijeme prolaska 14.00 sati, radi čega i na tom dijelu očekujemo veće zastoje i prometne gužve. Pozivamo vozače da koriste staru cestu prema Solinu, odnosno ako je to moguće da svoje putovanje prema Solinu odgode do prolaska sudionika.

Pozivamo građane grada Splita, Sinja, Solina i Kaštela da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka, a sve kako bi izbjegli čekanja za vrijeme gužvi i zastoja.

Napominjemo kako se radi o očekivan prolascima koji za vrijeme održavanja utrke mogu varirati s obzirom na dinamiku utrke, brzinu sudionika, te moguća događanja na trasi kretanja. Ceste na kojima će se održati utrka zatvarat će se etapno, najmanje pola sata prije prolaska natjecatelja, te će biti etapno otvarane za promet nakon prolaska sudionika.

Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i upućujemo ih na obvezu poštivanja prometne signalizacije.

Molimo građane grada Splita da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka, a sve kako bi izbjegli čekanja za vrijeme gužvi i zastoja.

Molimo sve sudionike u prometu da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu