Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT ČUPANJE GUČKA Policija kazneno prijavila Željka Keruma za prijetnju Bojanu Ivoševiću

ČUPANJE GUČKA Policija kazneno prijavila Željka Keruma za prijetnju Bojanu Ivoševiću

Kerum je danas ispitan u policiji, čime je zaključeno krim istraživanje

Splitska policija dovršila je danas kriminalističko istraživanje nad Željkom Kerumom. Sumnjiče ga da je prije dva dana putem SMS poruke uputio prijetnju Bojanu Ivoševiću, glasnogovorniku Dnevne doze splitskog nereda. 

Ivošević je ispitan u policiji jučer. Kazao je kako je prijetnju shvatio ozbiljno. Kerum je, pak, ispitan danas čime je zaključeno krim istraživanje. 

Policija je protiv njega redovnim putem podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu za kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona, potvrđeno nam je u PU splitsko-dalmatinskoj. Za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora do tri godine. 

Kerum je nervozno reagirao vidjevši intervju s Ivoševićem na Dalmatinskom portalu. Zasmetalo mu je što ga je splitski aktivist okarakterizirao zloćudnim tumorom grada Splita. U SMS poruci, koju je objavio Dalmatinski portal, zaprijetio je Ivoševiću čupanjem gučka, tj. grkljana ako ga još jednom spomene. U policiji su stvar shvatili vrlo ozbiljno te su odlučili sve ispitati. 

Kerum je inače prijetio čupanjem gučka i prije osam godina nezadovoljan pisanjem o poslovnim problemima supruge Fani koja je tada bila trudna. 

O daljnjem nastavku postupka odlučit će Državno odvjetništvo u Splitu, a ovo je Kerumu, koliko je poznato, prva kaznena prijava nakon one iz 1995. za nezakonito trgovanje šećerom koji je završio na policama njegovih trgovina premda je bio namijenjen tržištu BiH. Tu prijavu je potpisao budući šef splitske PU Serđan Guštin, koji se nakon odlaska iz policije zaposlio kod Keruma. Od tog postupka na kraju nije ispalo ništa jer je djelo dekriminalizirano 1998. prije no što je donijeta presuda. 

Prije dva tjedna Kerum je najavio kako će se okušati na parlamentarnim izborima. Sad će u kampanju s friško podnesenom kaznenom prijavom… 

Vaša reakcija na temu