Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čuvar zatvora donosio mobitele pritvorenicima, osuđen je nakon 15 godina

Čuvar zatvora donosio mobitele pritvorenicima, osuđen je nakon 15 godina

Postupak se vodio i protiv onih koji su mu dali mito, ali je došlo do zastare

Na godinu i tri mjeseca zatvora nepravomoćno je za dva kaznena djela primanja mita osuđen bivši čuvar splitskog zatvora Goran S.

Na traženje zatvorenika Stjepana Mihovilovića i Tomislava Šoljića pristao je da im je tijekom službe dostavi mobitele i više SIM kartica iako je znao da je to zabranjeno. Mihoviloviću je 'uslugu' napravio koncem 2009. i početkom 2010. i za to bio nagrađen s 500 eura.

Majka Stjepana Mihovilovića predala je novac, mobitele i SIM kartice okrivljeniku I. B., koji je dobio i 200 eura od supruge Tomislava Šoljića. Sve je po uputi I. B. predao V. M., a on okrivljenom. Nakon što je isplaćen, dostavio je mobitele Mihoviloviću koji ih je posuđivao zatvorenicima, a i sam je obavio više razgovora. Jedan mobitel mu je oduzet u ožujku, a drugi u svibnju 2010. godine.   

Postupak se vodio i protiv onih koji su dali mito pravosudnom policajcu te sudjelovali u dopremi aparata u zatvor, no za njih je nastupila zastara kaznenog progona.

Vaša reakcija na temu