Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DA SE BOLJE RAZUMIJEMO 'Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka'

DA SE BOLJE RAZUMIJEMO 'Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka'

U Splitu su ustaškim sloganima prebojali jedan od plakata SNV-a na ćirilici

Jedan od jumbo plakata Srpskog narodnog vijeća iz serije 'Da se bolje razumijemo' doživio je ozbiljnu intervenciju. Nestala je ćirilica, a nju su zamijenili natpisi 'Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka', 'Povampirene ustaše', Ubi Srbina'. Pisalo se i po susjednom plakatu. 'Maxovi mesari', 'Samo krvi četnika iz Knina', 'Srbe na vrbe' i 'Jebemo vam majku srpsku'. 

Srpsko narodno vijeće pokrenulo je kampanju 'Da se bolje razumijemo' s ciljem promocije ćirilice u Hrvatskoj i skidanja stigme s tog pisma. 

'Želimo poslati poruku da korištenje ćirilice u privatnom i javnom prostoru ne ugrožava većinski narod. U kampanji ćemo promovirati načela dostojanstva, slobode i jednakosti', kazao je predsjednik SNV-a Boris Milošević

Na jumbo plakatima su poruke troje glavnih predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore ispisani na ćirilici. U Splitu je konkretno nastradao Škorin plakat s natpisom 'Sad ili nikada'.

'Kakve god reakcije bile, one će biti pokazatelj zrelosti našeg društva na priznavanja razlika, posebno na priznavanje pisma koje je povijesno, historijsko, pismo i hrvatskog naroda. Kakve god te reakcije mogle biti, one će biti korisne', komentirao je Milorad Pupovac


Vaša reakcija na temu