Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dalmacija će do kraja godine imati svoju tvornicu lijekova u Dugopolju

Dalmacija će do kraja godine imati svoju tvornicu lijekova u Dugopolju

Početkom godine krenula je druga faza izgradnje i opremanja Galenskog laboratorija

Za godinu Dalmacija bi u Dugopolju trebala dobiti svoju tvornicu lijekova. Početkom godine krenula je druga faza izgradnje i opremanja Galenskog laboratorija i Laboratorija za provjeru kakvoće galenskih pripravaka i identifikaciju ljekovitih tvari. Projekt Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije, kaže ravnatelj Ante Mihanović, vrijedan je 40 milijuna kuna. 

- Potpisan je ugovor i izvođač je uveden u posao. Rok za izvođenje je godinu dana tako da vjerujem da će sve biti završeno do kraja godine. Projekt financiramo našim sredstvima s tim da smo polovinu iznosa, dakle 20 milijuna, uzeli na kredit - kaže Mihanović.

Kamen temeljac položio je premijer Andrej Plenković u veljači 2017. godine, a kako je tada rekao, bio je to prvi kamen temeljac kojeg je položio. 

Postojeći Galenski laboratorij proizvodi više od 200 ljekovitih pripravaka, a zbog zahtjeva tržišta i osuvremenjivanja tehnologije odlučilo se na gradnju male tvornice lijekova na tri i pol tisuće četvornih metara. Planiralo se da sve bude završeno do veljače ove godine, ali se odužilo jer se ponovno morao raspisati natječaj za izvođača. Posao su na drugom natječaju dobili Tromont i Nicro. 

Galenski laboratorij u Dugopolju bit će najveći farmaceutski proizvodni pogon južno od Karlovca. Bit će opremljen najsuvremenijom tehnologijom, a projektiran je tako da zadovolji najstrože standarde proizvodnog laboratorija, a kako kaže Mihanović, imat će sve pretpostavke da se u budućnosti razvije u pravu tvornicu lijekova. Kada bude otvoren trebao bi zapošljavati 70 ljudi

Vaša reakcija na temu