Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DALMACIJA DUGI RAT Sanacija dogodine?

DALMACIJA DUGI RAT Sanacija dogodine?

Investitor traži nagodbu s državom

Problem s prostorom nekadašnje Tvornice ferolegura Dalmacija u Dugom Ratu kod Omiša ponovno je aktualizirala Centrova saborska zastupnica Marijana Puljak, koja je od ministrice zaštite okoliša Marije Vučković tražila odgovor na pitanje koji je status tog projekta s obzirom na to da je prošlo gotovo 15 godina od dolaska investitora koji nije izgradio obećani turistički kompleks, a sada traži nagodbu s državom.

Ministrica je odgovorila da bi sanacija mogla početi dogodine nakon što se utvrde svi parametri te da će država voditi računa o tome što je investitor do sada napravio i reagirati ako postoje pravne dvojbe.

- Jer će rezultat te nagodbe biti da će investitor koji je dužan platiti kaznu republici Hrvatskoj koji je neovlašteno izvlačio rudu s tog područja, dobiti za jeftini novac državno zemljište - rekla je Marijana Puljak, saborska zastupnica.

- Mi smo tamo gdje je potrebno raditi sanaciju zbog zdravlja ljudi. Iako je netko drugi dužan to izvesti i pokušati se naplatiti. Ili zaštititi interes ili putem založnog prava ili u dogovoru s DORH-om - naglašava Marija Vučković, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije, javlja HRT.


Vaša reakcija na temu