DALMATINSKI PORTAL U STRASBOURGU 'Prosvjetni djelatnici su odavno trebali pokrenuti štrajk'

DALMATINSKI PORTAL U STRASBOURGU 'Prosvjetni djelatnici su odavno trebali pokrenuti štrajk'

Vrag je došao po svoje, svatko treba ego staviti na stranu, sjesti i dogovoriti se jer je to interes djece, komentirala je Ruža Tomašić

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić u Strasbuorgu nam je komentirala prosvjed prosvjetnih djelatnika.

- Do prosvjeda je trebalo doći puno prije jer u prosvjeti svaki put kada dođe novi ministar misli da sve počinje s njim. Nismo bogata država da svake četiri godine pravimo novi način školstva, a nisu ni djeca to zaslužila. Dakle, sve stranke u parlamentu trebaju sjesti, dogovoriti se s roditeljima, s djecom i učiteljima. To bi bilo super, pa novi ministar koji dođe dopuni dobro, a makne ono što nije - rekla nam je Tomašić.

Dodala je da se treba dogovoriti što prije...

- Vrag je došao po svoje, svatko treba ego staviti na stranu, sjesti i dogovoriti se jer je to interes djece, odnosno onih koji će jednog dana raditi da oni mogu imati mirovine - rekla je.

Zanimalo nas je i kako gleda na predsjedničku kampanju.

- Ne sudim ih po kampanji, nego i od ranije. Milanović je bio premijer koji nije ništa napravio i sad želi biti predsjednik države. Valjda zato što mu je drago još manje raditi. Imate Kolindu koja je obećavala sve i svašta, govorila je da će se boriti za Hrvatsku i branitelje, pa onda da se umili Vučiću ona nazove majke i udovice poginulih branitelja - marginalkama. Tako se ne radi - kazala nam je Tomašić.

- Ako se boriš za svoj narod, ne kalkuliraš hoćeš li dobiti više glasova, reci ono što je iskreno i pošteno, pa ako te narod neće ponovno izabrati, bar si zadržala svoj obraz - zaključila je.

Pitali smo je smatra li gafovima ili planiranom kampanjom to što je Grabar-Kitarović pjevala Bandiću, a Milanović izjavio da je ružno bilo vidjeti zvijezdu u Hajdukovu grbu.

- S Milanovićem nikad ne možeš računati što će reći, a što se tiče predsjednice, nije trebala ići tamo. Mogla je nekoga poslati, osim ako on drži njene žetončiće pa je onda morala - komentirala je.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54879, "");
Pregledaj komentare