Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Damir Grubšić: Žao mi je zbog ozlijeđene djevojke, zaključak gradonačelnika je neovlašten i neprovediv

Damir Grubšić: Žao mi je zbog ozlijeđene djevojke, zaključak gradonačelnika je neovlašten i neprovediv

'Sve što je zakonski, ja podržavam, isto kao i stranka Centar Ivice Puljka', kazao je o davanju mandata

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan Damir Grubšić izrazio je žaljenje zbog ozlijeđene rekreativke na Marjanu koju je, kako doznajemo, oborio taxi.

- Užasno mi je žao, želim joj svim srcem što brži oporavak - kazao nam je Grubšić.

Upitali smo ga o (ne)provođenju zaključka o ograničenom prometu kroz park šumu kojega je donio Andro Krstulović Opara.

- Više puta sam tražio sastanak s njim o toj temi i slao dopise, ali je sve ignorirao. Nažalost, zaključak je donesen neovlašteno, a uz to traži i selektivnu primjenu zakona, jer taxi prijevoz zakonski spada u javni prijevoz, i ja to ne smijem provoditi bez očitovanja ministarstva - objasnio je.

Dodao je i da trenutni promet javnog prijevoza traži poštivanje pravila, vožnju 30 km/h, prednost pješaka u svakom trenutku, te da će policija utvrditi točan uzrok nezgode.

Istaknuo je kao primjere i da se provođenjem gradonačelnikova zaključka ne bi mogli izvoditi radovi na Marjanu u sklopu europrojekta, radnici Instituta ne bi mogli na posao, bio bi otežan dolazak invalidnih osoba... Niz je, kaže, osim neovlaštenog donošenja, primjera neprovedivosti.

- O istoj problematici sam pisao i novom gradonačelniku Ivici Puljku, želim da se riješi na najbolji i zakonski način - podvukao je.

S obzirom da je novi gradonačelnik najavio da će pozvati sve direktore gradskih firmi i sve pročelnike da daju mandat na raspolaganje, pa da će se analizirati rad i donijeti odluka, upitali smo Grubšića hoće li ga poslušati.

- Sve što je zakonski ja podržavam. Zaista se nadam i da će kriteriji ocjene biti način rada. Uostalom i njegova je stranka tražila što i ja, poštivanje zakona na Marjanu u svakom segmentu - rekao je.

Vaša reakcija na temu