Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DAN ANTIFAŠIZMA Predsjednik Zoran Milanović na proslavi u Splitu

DAN ANTIFAŠIZMA Predsjednik Zoran Milanović na proslavi u Splitu

Građanima će se obratiti u 20 sati

U organizaciji Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije ZUABA, Udruga antifašista i antifašističkih boraca grada Splita UAAB i Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista VeDRA, u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine prigodnim programom obilježit će se Dan antifašističke borbe. 

Predstavnici Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i udruga položit će vijence na Gradskom groblju Lovrinac u 8.30 sati ispred Spomen Kosturnice pripadnicima NOB-e potom na Groblju branitelja Domovinskog rata te na Spomen obilježju Bošnjacima - muslimanima poginulima u Domovinskom ratu. 

U 9.30 sati predviđeno je polaganje cvijeća kod Spomenika političkim zatvorenicima, interniranima i deportiranima, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije.

U večernjem dijelu programa, u 19.30 sati predviđen je promenadni koncert orkestra Hrvatske ratne mornarice, od dna Marmontove ulice do Trga Gaje Bulata. U 20 sati na Trgu Gaje Bulata, građanima će se obratiti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, gradonačelnik Ivica Puljak te predstavnici udruga antifašista i antifašističkih boraca. Potom slijedi nastavak koncerta orkestra Hrvatske ratne mornarice. 

Nakon nastupa HRM-a slijedi zabavni program u kojem će nastupiti Mirela Meić i bend Corso Adriatico.

U organizaciji udruga antifašista i antifašističkih boraca, u utorak 22. lipnja 2021. godine u 18 sati u hotelu Park održat će se promocija knjige 'Prva Hrvatska Republika 1945.'

Vaša reakcija na temu