DAN BIJELOG ŠTAPA NA RIVI Gradonačelnik i župan zaigrali nogomet za slijepe

DAN BIJELOG ŠTAPA NA RIVI Gradonačelnik i župan zaigrali nogomet za slijepe

Dali su podršku i Županijskoj udruzi slijepih predali donaciju predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada, diljem Hrvatske i svijeta provode se aktivnosti u cilju osvještavanja najšire javnosti s problemima slijepih osoba. Uoči Međunarodnog dana slijepih, gradonačelnik Andro Krstulović Opara u društvu župana Blaženka Bobana i suradnika, podržao je aktivnosti Županijske udruge slijepih Split čiji su se članovi danas družili s građanima, informirajući ih i predstavljajući svoje kreativne radove. 

- Župan i ja ovdje smo kako bi dali podršku ali i prenijeli pozdrave i donaciju predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, što smo s osobitim zadovoljstvom i učinili. Iznimno je važno ukazati našim sugrađanima da među nama živi petstotinjak slijepih i slabovidnih osoba i da im moramo pomoći. Koliko njima toliko i onima od čije pomoći ovise, koje su njihov oslonac, desna ruka i bez kojih bi njihov svakodnevni život i integracija u društvo bili nemogući. Zato hvala Udruzi, Rotary-ju, Studentskoj udruzi i svim sugrađanima koji su ovom akcijom, edukacijom i doprinosima na današnji dan skrenuli pozornost na probleme slijepih osoba i sve nas podsjetili koliko smo sretni i privilegirani da imamo vid i mogućnost pomoći onima koji od naše pomoći ovise - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara koji je i sam na par minuta kroz vježbu Goalball iskusio što znači živjeti 'u mraku'.

U sklopu akcije koja će trajati sve do kraja mjeseca, građani su se danas na Rivi imali također prilike upoznati s aktivnostima Centra za rehabilitaciju Silver koji radi sa psima vodičima. Međunarodni dan bijelog štapa obilježit će se i večeras u GKM-u u 20 sati predstavom Jacques ili pokornost u izvedbi Hrvatskog kazališta slijepih i slabovidnih Novi život.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52625, "");
Pregledaj komentare