Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN EUROPE U TRILJU Poruke mira i zajedništva poslane iz kraja gdje je igran prvi nogomet

DAN EUROPE U TRILJU Poruke mira i zajedništva poslane iz kraja gdje je igran prvi nogomet

Europe Direct Split je organizirao zanimljiv program

Bilo je poučno, veselo, zabavno, edukativno  i što je najvažnije – poslane su poruke poštivanja tradicije i povijesti te da triljske grotulje, kako je kazala učiteljica OŠ Trilj Ana Ćaleta Glavan, simboliziraju isto što i zvijezde na zastavi Europske unije - zajedništvo. 

Europe Direct Split je, naime, povodom Dana Europe organizirao bogat program u triljskoj školi. U ime Europe Direct Splita, Barbara Govorčin i Katarina Banić uvele su veselu publiku u svijet Europe predavanjem o Europskoj uniji i njezinim institucijama te odgovarale na pitanja znatiželjnih umova. 



Predstava 'Gaj Liberije: dječak s loptom' podsjetila je gdje je nastao nogomet - u Gardunu kraj Trilja, izložba radova posvećena Europe Direct Splitu pokazala je gdje se nalazi i što radi taj centar, dok se vježbama na poligonu poručilo koliko je važno kretati se i živjeti zdravo. Predstavljene su i triljske grotulje - tradicionalna triljska ogrlica od oraha, a potom i predstave 'Legenda o Nutjaku' i 'Tragom turskih teftera' koje su uklopljene u boje Europe pokazale kako lokalno i regionalno obogaćuje Europu svojom prepoznatljivošću, proizvodima i vrijednostima. 


Ova je godina proglašena 'godinom mladih', a obilježavanjem Dana Europe kojim se slave mir i jedinstvo po Schumanovoj deklaraciji poslane su upravo takve poruke - prijeko potrebne upravo danas. 


Vaša reakcija na temu