Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN KARIJERA NA POMORSKOM FAKULTETU Prodekan Katalinić: Tko hoće taj nađe posao, pomorstvo je uvijek traženo i prepoznato je zanimanje

DAN KARIJERA NA POMORSKOM FAKULTETU Prodekan Katalinić: Tko hoće taj nađe posao, pomorstvo je uvijek traženo i prepoznato je zanimanje

'Doveli smo 28 tvrtki različitih profila i omogućili direktnu komunikaciju našim studentima s potencijalno budućim poslodavcima'

Na Pomorskom fakultetu u Splitu danas je održan Dan karijera (Open Career Day) 2023 koji je za cilj imao omogućiti izravnu komunikaciju studentima s potencijalnim budućim poslodavcima. Poslodavci su imali priliku ukratko predstaviti profil tvrtke, opisati studentima moguće buduće karijere u industriji, ali i pronaći potencijalne talente za rad. 

Vlasnik agencije koja se bavi posredovanjem pomoraca za ukrcaj na brodove, na tržištu su preko dvadeset godina i rade s petnaestak stranih klijenata, smatra da su hrvatski pomorci cijenjeni na tržištu.

- Sa zadovoljstvom mogu kazati kako u ovom trenutku imamo pedesetak kadeta na brodovima. Kako smo nastavna baza fakulteta uzimamo dobre studente, a na ovaj način imamo prilike upoznati buduće pomorce. Naši studenti su kvalitetni, ono što kao klijent prepoznajem je iznimna vještina hrvatskog pomorca, ali veliki brodari ponekad nemaju dovoljan budžet da bi ih uzeli u velikom broju. Nedostaje 30 tisuća pomoraca na tržištu i ne možete lako naći kvalitetan i obrazovan kadar - otkrio je kapetan Ino Munitić, vlasnik agencije Passat jedne od 28 tvrtki koje su imale svoj štand na kojima su studenti imali priliku upoznati svoje buduće poslodavce.

Studenti nautike, brodostrojarstva, elektrotehnike i informatičkih tehnologija, pomorskog menadžmenta i pomorskih tehnologija jahti i marina bili su zadovoljni onim što ih je dočekalo na ovoj manifestaciji.

- Na trećoj godini sam se zaposlila u ACI marini Palmižana, dobila sam jedno predivno iskustvo i sretna sam što sam ostvarila radno iskustvo tijekom studija. Ovo je iznimna prilika da se upoznamo s budućim poslodavcima i vjerujem da ću opet pronaći nešto što me interesira - kazala je Anđela Bratić, studentica četvrte godine pomorskog menadžmenta, a s njom se složio i kolega s druge godine istog smjera.

- Obišao sam nekoliko štandova, sviđa mi se kvaliteta izbora i raznovrsnost onoga što sam imao priliku čuti. Vidim se u ovom poslu i zato smatram da je Dan karijera za nas mlade odlična prilika - kazao nam je Splićanin Luka Tolić

Prodekan Pomorskog fakulteta doc.dr.sc. Marko Katalinić zadovoljan je kako je proteklo događanje koje je okupilo predstavnike velikih brodarskih kompanija, kruzing kompanije, agencije za ukrcaj pomoraca, nautički sektor, marine, charter tvrtke, luke, kao i javno-pomorski sektor. 

- Doveli smo 28 tvrtki različitih profila i omogućili direktnu komunikaciju našim studentima s potencijalno budućim poslodavcima. Tvrtkama je to bila prilika za prezentirati što studenti mogu od njih očekivati i da šire svoj pozitivan imidž. Studentima je to prilika da vide što se od njih traži i da bolje znaju kamo se sutra usmjeriti. Obrazujemo pet različitih smjerova i vjerujem da su na štandovima dobili raznoliki spektar ponuda - kazao je prodekan čiji fakultet broji 1200 studenta.

- Pomorstvo je uvijek traženo i prepoznato zanimanje koje nudi pristojna primanja. Studenti nakon Pomorskog fakulteta imaju dobru perspektivu, tko hoće, taj nađe posao - zaključio je Katalinić.

Vaša reakcija na temu