Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN POBJEDE U SPLITU Branitelji se okupili pred Tuđmanom, pogledajte tko je sve došao

DAN POBJEDE U SPLITU Branitelji se okupili pred Tuđmanom, pogledajte tko je sve došao

Veterani su se podsjetili dana ponosa i slave

Mimohodom braniteljskih udruga od Trga Gaje Bulata preko središta grada, Marmontove i Rive, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Splitu. Povorka se uputila put spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Bili su tamo i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

'Mi smo ove godine prilagodili svečanost povodom 25-godišnjice Oluje epidemiološkim kriterijima. Prošle godine smo imali veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, ove godine to nije bilo moguće, ali veliki broj sudionika ide sutra ujutro u Knin. Nadamo se da će biti lijepo vrijeme kao i danas popodne. Nijedna oluja ne može smetati proslavi Oluje. Danas mi je bila čast, veliko zadovoljstvo i ponos biti u ovoj koloni veterana koji su nam prije 25 godina donijeli najveće zadovoljstvo, sreću i ponos. Čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja', kazao je gradonačelnik Splita.

Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić 1995. imao je sedam godina.

'Sjećam se vrlo dobro svega. Danas mi se čini daleko, ali nije od toga puno prošlo. To je jedan dan oko kojeg nema spora. Čestitam braniteljima njihov dan', kazao nam je Stanišić.

Načelnik Sektora policije Ivica Franić došao je na Rivu kao predstavnik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

'Kao da je jučer bilo. Dobio sam večer uoči Oluje poziv da se vratim u Split, bio sam na ljetovanju s obitelji u Istri. Nisam ni znao o čemu se radi dok nisam došao. Tek su nam tada kazali da je krenula Oluja', kaže Franić.

Damir Gabrić, pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Županije splitsko-dalmatinske, Oluju je dočekao u Potravlju u sastavu 1. bojne 6. domobranske pukovnije.

'To jutro smo se još pitali je li moguće da kreće jedna tako velika akcija. Jedva smo dočekali. U 5 sati krenula je akcija Oluja. Bilo je vruće, ali su svi vojnici bez problema izdržali i postigli cilj, a to je bila slobodna domovina Hrvatska. Narod se nakon 25 godina sjeća onih koji su oslobodili domovinu i poveli je, ja se nadam, u svijetlu budućnost', kazao je Gabrić.

Vaša reakcija na temu