Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN POSLIJE: U sudaru Golfa i Punta oštećeno šest vozila, dijelovi su još rasuti po ulici

DAN POSLIJE: U sudaru Golfa i Punta oštećeno šest vozila, dijelovi su još rasuti po ulici

Vozač VW-a prebrzo je vozio, a vozač Fiata oduzeo mu je prednost prolaza

Na raskrižju Držićeve i Istarske ulice u Splitu još su vidljivi tragovi prometne nesreće koja se dogodila jučer malo iza 17 sati kada su se sudarili VW Golf i Fiat Punto. 

Protiv obojice vozača policija je podignula optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, i jedan i drugi vozač, obojica su 20-godišnjaci, počinili su prekršaje koji su doveli do nesreće, odnosno, sudara. 

Vozač Fiat Punta sjekao je Držićevu i oduzeo prednost prolaza vozaču Golfa, koji je, pak, za 20 do 30 kilometara na sat prekoračio ograničenje brzine od 30 kilometara na sat. Znak ograničenja brzine postavljen je 50 metara od raskrižja na kojem je došlo do sudara. 

Hitna pomoć odvezla je u bolnicu suvozača iz Golfa, koji je pretrpio lakše ozljede od udarca u prsni koš. Liječničku pomoć zatražio je i vozač Golfa, i to zbog trzajne ozljede vrata. Pušteni su na kućni oporavak nakon ukazane pomoći. 

Držićeva, a i okolne ulice su prava katastrofa što se tiče sigurnosti prometa. Naime, s obje strane kolnika parkirana su vozila. Preglednost je nikakva, a brzina zaista treba biti minimalna. 

U jučerašnjem sudaru oštećeno je još šest vozila koja su bila parkirana u blizini mjesta nesreće. Najgore je prošao Renault Twingo koji je bio najbliže. U njega su udarili i Fiat i VW, a oštećenja su pretrpjela i Dacia Duster u Istarskoj te Peugeot 306, BMW i Renault Clio u Držićevoj. Kia Ceed oštećena je od auto dijelova koji su se rasuli nakon sudara. Nešto razbijene plastike i danas se nalazi u ulici. 

Policija je osim vozača koji su sudjelovali u sudaru, prijavila i jednog vlasnika vozila za koje se utvrdilo da je nepropisno parkirano.

Vaša reakcija na temu