Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DANI OTVORENIH VRATA Izobrazba inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu

DANI OTVORENIH VRATA Izobrazba inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu

Kako bi se postigli maksimalni rezultati u učenju, koriste se sve suvremene tehnologije: 'distance learning system' i 'online testing system'

Preddiplomski stručni studij inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta koncepcijski i sadržajno značajno se razlikuje od ostalih preddiplomskih studija. Program studija predstavlja suvremeni, dinamičan i dijelom multidisciplinarni pristup u osposobljavanju studenata za kompetentno obavljanje zadaća kompetentnog profesionalca na poslovima inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu. Nastava na kolegijima provodi se kroz predavanja, vježbe i stručnu praksu. Predavanja se izvode interaktivno, korištenjem prezentacija i različitih videomaterijala. 

- Svako predavanje započinje sažetkom prethodnog predavanja, a završava raspravom na nastavi vježbi. Novi mediji dopuštaju nove oblike poučavanja i učenja (neovisno, aktivno, kooperativno i konstruktivno učenje), kao i individualnu potporu svima. Multimedijalni programi učenja omogućuju studentima da oblikuju svoje procesa učenja i učenja pojedinačno. To je prilika za samostalno učenje što danas dobiva stalno na važnosti. Ulaskom u informacijsko društvo ispunjava se uvjet za cjeloživotno učenje. U nastavnom procesu aktivno se prate svjetski i posebice europski tijekovi u visokom obrazovanju i potrebama pomorskog gospodarstva, te u skladu s tim, kreiraju se i odgovarajući nastavni programi - poručili su iz Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment. 

Stručni studijski program inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu kreiran je s ciljem da studentima omogući stjecanje temeljnih teorijskih znanja i praktičnih stručnih znanja te da ih osposobi za trajno usvajanje novih znanja, tehnologija i menadžerskih vještina. 

- Menadžeri inspekcijskog i kadrovskog zanimanja u pomorstvu rade na razini upravljačkih i izvršnih položaja u privatnim i državnim pomorskim poduzećima i ustanovama, u kojima kreiraju i provode poslovno - tehnološku politiku. Menadžment je, proces usmjeravanja ponašanja drugih prema izvršenju određenih zadataka. Definiranje menadžmenta kao procesa koordiniranja čimbenika proizvodnje, odnosno poslovanja u svrhu postizanja određenih ciljeva. Samo oni menadžeri koji imaju izraženu individualnost i inovatorske sposobnosti mogu zadovoljiti izazove okoline koji ih čekaju, ne samo danas, već u još većoj mjeri u budućnosti. Nakon završetka studija dobivenim znanjem studentima je omogućeno zapošljavanje u organizacijama čija je djelatnost vezana za pomorstvo te u drugim prometnim i gospodarskim tvrtkama koje su odgovorne za upravljanje i realizaciju prometnog procesa - dodali su.


Kadrovi sa završenim obrazovanjem na Visokoj školi za inspekcijski i kadrovski menadžment obavljaju poslove u brodogradilištima, aktivnosti na obali, gatu, terminalu, dvorištu brodogradilišta, strojarnica, obala rijeke, itd., kao i na plovilima na suhom ili u suhim dokovima ili u gravitacijskim dokovima pokrivenim standardima brodogradilišta.

Studij traje šest semestara (tri godine) s prosječnim godišnjim opterećenjem od 60 ECTS bodova. Do sada je 145 studenata završili ovaj trogodišnji studij.

- Svakog petka od 11 do 12 sati održavaju se dani otvorenih vrata. Vrata su širom otvorena za sve, posebno za maturante i učenike srednjih škola kako bi se pobliže upoznali sa svime što Visoka škola nudi budućim studentima. To je prilika da se dobiju sve informacije o studiranju i programima te upoznaju prostor Visoke škole. Kako bi se postigli maksimalni rezultati u učenju, koriste se sve suvremene tehnologije: 'distance learning system' i 'online testing system' - kazali su iz Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment. 

Vaša reakcija na temu