Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Darije Duje Jakaša: POS model do sada je donio 10.000 stanova u Hrvatskoj, riječ je o HNS-ovom projektu
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Darije Duje Jakaša: POS model do sada je donio 10.000 stanova u Hrvatskoj, riječ je o HNS-ovom projektu

Podsjetio je i na model subvencioniranih kredita za mlade

HNS-ovog kandidata za gradonačelnika Splita smo pitali kako riješiti pitanje stanova za mlade. Darije Duje Jakaša nam je rekao:

- Dosadašnje mjere stambenog zbrinjavanja POS i subvencionirani krediti za mlade su modeli koje je HNS kao svoj projekt provodi već više od 20 godina. POS model do sada je donio 10.000 stanova u Hrvatskoj, a subvencionirani kredit 10.000 obitelji u kojima je rođeno 1100 djece. U Splitu godišnje imamo 120 do 150 odobrenih zahtjeva. Te dvije mjere su na taj način direktno utjecale na koliko toliko bolju demografsku sliku, odnosno vezivanje mladih obitelji kreditom za mjesto prebivališta. Iako i u ovim modelima imamo slučajeva zloupotrebe, za koje država osigurava adekvatna zakonska rješenja, smatram ih trenutno najjednostavnijim kako bi mladi ljudi došli do svojih prvih kvadrata.

Vaša reakcija na temu