Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Davor Matijević: Koliko su voljni popraviti situaciju zdravstvu u Dalmaciji, zastupnici HDZ-a su zorno pokazali u Saboru

Davor Matijević: Koliko su voljni popraviti situaciju zdravstvu u Dalmaciji, zastupnici HDZ-a su zorno pokazali u Saboru

Nije prihvaćen amandman Mosta po kojem bi se za splitsku bolnicu izdvojilo 14 umjesto 4 milijuna kuna

Vijest o tome da su svi saborski zastupnici HDZ-a iz Dalmacije glasali protiv amandmana kojim bi se sredstva splitskoj bolnici povećala s 4 na 14 milijuna kuna komentirao je i Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a. 

Ustvrdio je kako je Hrvatska među zemljama u kojima veliki broj stanovništva starijeg od 65 godina svoj zdravstveni status doživljava kao loš ili vrlo loš. Isto tako, dodao je, za razliku od većine europskih država, naši građani smatraju da im nisu dostupne usluge koje bi zadovoljile potrebe primjerene njihovom zdravstvenom stanju. Istaknuo je i kako su liste čekanja među najduljima u Europi, a posebno je zabrinjavajući trend porasta u posljednje vrijeme. 

- Situacija je posebno loša u Dalmaciji. A koliko su voljni da je poprave  zastupnici HDZ-a su zorno pokazali na prošlotjednom usvajanju državnog proračuna. Tako će od izravnih kapitalnih ulaganja, za KBC Split biti namijenjeno tek 4 milijuna kuna. Istodobno, u KB Dubravu ide 8 milijuna kuna, u KBC Osijek 8.8 milijuna, u KBC Sestre Milosrdnice 11 milijuna, u KBC Zagreb 12 milijuna, a u KBC Rijeka 102 milijuna kuna. Kaže Škorić da splitski KBC treba promatrati unutar sustava Ministarstva zdravstva. Pa, evo informacija za njega – u ukupnom proračunu za KBC Split je namijenjeno cca 1.1 milijarda kuna, slično kao što je dobila Rijeka i tek nešto više od Osijeka. Međutim, čak 300 milijuna manje nego KBC Sestre Milosrdnice, a čak 1.3 milijarde kuna manje nego KBC Zagreb. Mudrome dovoljno za zaključak! - zaključio je Matijević.

Vaša reakcija na temu