Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DP DAVOR STIPAN: Odajemo počast stradalima zbog pripadnosti hrvatskome rodu

DAVOR STIPAN: Odajemo počast stradalima zbog pripadnosti hrvatskome rodu

'Diljem Slovenije, Hrvatske i BiH nalaze se stotine masovnih grobnica'

Davor Stipan, nositelj liste Domovinskog pokreta za splitsko Gradsko vijeće obratio se priopćenjem želi ukazati na potrebu ukazivanja počesti 'svim stradalima bez suda i presude od Bleiburga duž Križnog puta. Odajemo počast stotinama tisuća muškaraca, žena i djece koji su stradali samo zbog činjenice što su bili Hrvati i katolici'. 

- U organiziranom, državnom zločinu jugoslavenske države, planski su ubijani kako bi se promjenila nacionalna i politička struktura poslijeratne Hrvatske. 

Danas svijeće palimo za sve one kojima nema tko upaliti svijeće, jer kao 19-godišnjaci ili 20-godišnjaci nisu imali priliku zasnovati obitelji. Danas svijeće palimo za sve one obitelji koje su kompletno ubijene na Križnom putu, a ova svijeća je jedini njihov spomen.

Diljem Slovenije, Hrvatske i BiH nalaze se stotine masovnih grobnica u kojima stotine tisuća Hrvata čekaju da ih se sjeti današnja Hrvatska. Čekaju dostojanstvenu sahranu. No, današnjim vlastodršcima, predvođenim Miloradom Pupovcem, oni predstavljaju teret njihovoj viziji Hrvatske. Oni su nečista savjest tzv. antifašističke vlasti. 

Njihove kosti trajni su podsjetnik kako njihova vlast nije bila ni antifašistička ni narodna ni Hrvatska. 

Dragi Hrvati, zaslužuju li ovi ljudi nakon 76 godina da budu dostojanstveno komemorirani ili ćemo čekati još 76 godina da se tzv. antifašistima umiri savjest.  To su naši djedovi, očevi, majke...to su Hrvati!

Jedno od mnogobrojnih skrivenih stratišta je i ovdje na Lovrincu. I danas bi baštinici ideologije koja je ovdje streljala zabranjivali ovakve komemoracije, ali iznad Splita je podignut  hrvatski barjak i nikad više se neće spustiti, poručuje Stipan.

Vaša reakcija na temu