Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Split.hr Dejan Kružić dobit će ulicu u Splitu

Dejan Kružić dobit će ulicu u Splitu

Gradonačelnik uputio inicijativu

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak uputio je dvije inicijative Komisiji za imena ulica i trgova i za spomenike pri Gradskom vijeću.

Prva je inicijativa za preimenovanje ulice Put Lore u Ulicu Dejana Kružića.

'Gradonačelnik predlaže promjenu imena ulice Put Lore u Ulicu Dejana Kružića kako bi se odala počast čovjeku koji se svojim javnim djelovanjem istaknuo u zaštiti interesa Splita. Prof. dr. Kružić je bio ključna figura u konsolidaciji proračuna Grada i obrani interesa Splita u sporu oko Spaladium arene.

Posebna simbolika ove inicijative leži u činjenici da se sadašnji Put Lore proteže od Puta Supavla do Spaladium arene, što dodatno naglašava doprinos Dejana Kružića u obrani interesa grada upravo vezanih uz taj objekt', poručuju iz splitske gradske uprave.

Druga Puljkova inicijativa je za promjenu lokacije spomenika sv. Ivanu Pavlu II., papi

'Predloženo je da se spomenik sv. Ivanu Pavlu II., papi postavi na novoj lokaciji unutar projekta uređenja Žnjana, na poziciji spomen trga. Ova lokacija je posebno značajna jer je na tom mjestu papa služio misu 1998. godine pred 50 tisuća vjernika, a biti će u potpunosti uređena završetkom projekta Žnjan iduće godine', pojašnjavaju.

O ovim inicijativama gradonačelnika prvo će odlučivati Komisija, a ako budu usvojene, konačnu odluku donijet će gradski vijećnici.

Vaša reakcija na temu