Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Đekiću potvrđena optužnica za ubojstvo bivše partnerice, sudit će mu sudac koji je izrekao rekordnu presudu od 50 godina zatvora

Đekiću potvrđena optužnica za ubojstvo bivše partnerice, sudit će mu sudac koji je izrekao rekordnu presudu od 50 godina zatvora

Izmasakrirao ju je nožem na radnom mjestu

Željko Đekić zvani Lika pravomoćno je optužen za teško ubojstvo bivše partnerice Vesne Perišić u trgovačkom centru Lidl koncem studenog prošle godine. Danas je optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo optužnicu, a predmet je dobio u rad sudac Dinko Mešin, poznat po rekordnoj kazni od 50 godina zatvora koju je izrekao Luki Juretiću za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva supružnika Uvodić u Solinu. Kaznu je nedavno na 40 godina spustio viši sud. 

Đekića terete da je dugi niz godina maltretirao bivšu partnericu zbog čega se na kraju odselila u Dugopolje. U optužnici se navodi da ju je financijski iskorištavao, prijetio joj i stavljao nož pod grlo. Na njeno radno mjesto upao je u popodnevnim satima. Prišao joj je s leđa i napao. Zadao joj je 20 ubodno-reznih rana, a s ubadanjem je prestao tek kada su ga skinuli sa žrtve i kada mu je nož duljine oštrice 18 centimetara ispao iz ruke. 

Zločin je šokirao Split, a Đekić do danas nije iznio nikakvu obranu, već se branio šutnjom. Sada mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.

Sudac Mešin namjerava staviti u rad predmet čim prije.

Vaša reakcija na temu