Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DEMISTIFIKACIJA Rasističko skandiranje je najčešći razlog kazni Hajduku, a najmanje dolazi sa Sjevera

DEMISTIFIKACIJA Rasističko skandiranje je najčešći razlog kazni Hajduku, a najmanje dolazi sa Sjevera

Izvješće je glatko prošlo

Nakon 13 sati zasjedanja, na redu je financijsko izvješće Hajduka. 

Izvijestio je Ivan Matana, član Uprave za financije, logistiku i infrastrukturu.

- Završili smo sezonu na 4. mjestu, plasirali se u Europu - govorio je o sportskim uspjesima.

Podsjetio i da su razvili financijsku strategiju.

- Završili smo godinu s 26,8 milijuna kuna gubitka - iznio je.

Prvi se javio za riječ HGS-ov Igor Stanišić.

- Prvi put otkako je izvješće, imamo trofej. Drago mi je da sam nakon pet godina kao vijećnik to doživio. Puno je pozitivnog. Kad vas usporedimo s KK Splitom koji je naslonjen s 81 posto na Grad. Dajemo vam 5 milijuna kuna za Omladinski pogon, znači da dobro radite u prihodovnom segmentu. Imamo li kao vlasnici biti zabrinuti s obzirom da će preneseni gubitci ove godine biti preko 130 milijuna kuna? - pitao je Stanišić.

SDP-ov Davor Matijević je rekao da podržava model da je politika van Hajduka jer se još uvijek sjećamo kako je bilo kad je politika drmala klubom. 

- Godinama je Grad vlasnik, ali ne sudjeluje na nikakav način u upravljanju, pa ni u nadzoru, već je to prepustio udruzi. Sklon sam tome da Grad sačuva kontrolni paket, ali sve ostalo nek se proda udruzi na način koji će odgovarati i Gradu i udruzi.

Iz tog razloga ne vidim potrebu da glasamo i očitujemo se o nečemu s čim nemamo baš nikakve veze i iz principijelnih razloga biti suzdržan prilikom ovog glasanja, ali i svakog idućeg glasanja kad Hajduk bude točka dnevnog reda - najavio je Matijević.

Josip Markotić iz Mosta je naveo da minus nije vijest.

- Zanima me uništavanje talentiranih igrača koje Hajduk olako otpisuje. Ti dečki gdje odu, tamo procvjetaju. Ne mogu se oteti dojmu da se radi o propustu, nego da je svjesna namjera da se uništavaju talentirana splitska dica i dovodili trećerazredni igrači da bi se namirili menadžeri. Drugo, za kazne je platio skoro 500.000 kuna u koronaškoj godini, a prošle skoro 800.000 kuna. Kako je moguće da plaća ovolike kazne, pored osiguranja i zaštitarskih firmi koje angažira. Što konkretno radite po tom pitanju ? - pitao je Markotić.

Matana se zahvalio Stanišiću na lijepim riječima.

- Pozitivni trendovi iz zadnjeg kvartala prošle godine su se nastavili. Klub je financijski stabilan i ne prijeti mu opasnost. Nama treba pomoć oko stadiona. Otkad je preoblikovan Hajduku je preneseni gubitak radi toga jer 10 milijuna kuna godišnje nas košta. Stadion je nagrižen i dobijat ćemo sve teže licencu - odgovorio je Stanišiću.

Markotiću je rekao da se bavi brojkama, da nije za sportsku struku.

- Na Ćakuli i Skupštini se sve otvoreno pita i diskutira, ali mogu vam reći da nema namjere uništavanja naše djece. Dapače, razvijamo ih i zato imamo i partnerske odnose. Kad pričamo o kaznama, uglavnom se misli na baklje, ali nije tako. Dolaze isključivo zbog rasizma i neprohodnih prolaza. Sucu je skandirano tipa 'Cigane', a krenulo je s istočne tribine pa zapadne. Bio sam svjedok kad je s jedne strane počelo stidljivo skandiranje, a onda je krenulo navijanje sa Sjevera i nadjačalo to - otkrio je Matana.

Domazet je nasmijao upadicom.

- Je, s Istoka, tamo di je Bojan!

Bilo bi dobro, nastavio je Matana, da se umjesto kazni uloži u edukaciju.

Izvješće je glatko prošlo.

Vaša reakcija na temu