Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ĐEREK O BUDUĆNOSTI U BANOVINI 'Nisam podržala prosvjed profesora zbog svoje pozicije, školstvo nema veze s nekretninama'

ĐEREK O BUDUĆNOSTI U BANOVINI 'Nisam podržala prosvjed profesora zbog svoje pozicije, školstvo nema veze s nekretninama'

'Uz kolege sam jer vidim isti modus operandi kod svih prijavitelja nepravilnosti'

Maja Đerek kao predsjednica Udruge za razvoj transparentnosti i zaštitu zviždača 'Razvoj' pružila je danas podršku profesorima kojima je uručen otkaz nakon što su prijavljivali nepravilnosti i nezakonitosti u radu škola, a koji su ukazali na propuste Prosvjetne inspekcije te je tom prigodom upitana i o budućnosti u Banovini. Javila se, naime, na natječaj za pročelnicu Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita, a, kako neslužbeno doznajemo, jedna je od dvoje kandidata. 

'Rekla sam da neću istupati dok traje natječaj. Ovdje sam isključivo radi podrške kolegama', istaknula je.

Govoreći o uzurpaciji školstva, temi press konferencije, prozvala je HDZ koji na vlasti u objema županijama - Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj - koje su osnivači škola u kojima su radili profesori koji su danas istupili. Na upit novinara služi li joj ovaj 'prosvjed' za utvrđivanje pozicije s obzirom na to da Grad Split vodi Ivica Puljak, uzvratila je kako školstvo nema veze s nekretninama kojima se ona bavi te da je tu isključivo ispred udruge na čijem je čelu već jako dugo. 

Osvrnula se i na povratak u Državne nekretnine.

'Povratak ovisi o brzini sudova. Presuda nije pravomoćna, moj bivši poslodavac uložio je žalbu. To je, također, jedan od primjera zbog kojih sam podržala kolege. Vidim isti modus operandi kod svih prijavitelja nepravilnosti', naglasila je Maja Đerek.

Na konstataciju da će moći birati među poslovima, poručila je kako zasad to nije slučaj, a da će se sve vidjeti kada završi natječaj.

Vaša reakcija na temu