Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ĐEREK UZVRAĆA 'Još u ožujku sam pismeno upozoravala na štetu i što se treba napraviti'

ĐEREK UZVRAĆA 'Još u ožujku sam pismeno upozoravala na štetu i što se treba napraviti'

U posjedu smo maila u kojem piše Puljku da je spremna otići jer stvari u gradskoj upravi ne funkcioniraju

Gradonačelnik Ivica Puljak je na navode Maje Đerek da će njega prijaviti za difamaciju, a zamjenika Bojana Ivoševića za mobing, reagirao tako da je ustvrdio da je njemu bilo čudno kada je počela komunicirati pisanim putem. Najpoznatija zviždačica i suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu uzvraća da je to bio jedan od načina komunikacije.

- S gradonačelnikom Puljkom sam, kao što je to uzus u poslovnom svijetu, gotovo odmah počela komunicirati mailom, uz razgovore. U jednom sam iznijela i da sam spremna otići zbog nefunkcioniranja gradske uprave i nerada drugih gradskih službi - kratko je komentirala najpoznatija zviždačica i suspendirana pročelnica.

U posjedu smo tog maila još iz ožujka, dakle svega nekoliko mjeseci nakon što je izabrana za pročelnicu. U tom mailu, Đerek piše što je problem, kako je došlo do zastara zbog čega su ogromni dugovi prema Gradu ostali nenaplaćeni  te nudi rješenje. Objašnjava mu da je potrebno da svi odjeli rade svoj posao po sistematizaciji i ustrojstvu, što, navodi, nije slučaj pa nastaje šteta. Iznosi Puljku i ako se ne napravi što predlaže, da neće moći obaviti posao svog odjela te da će biti prisiljena otići.

'Budući da sam pristala biti pročelnica samo Upravnog odjela za gradsku imovinu, sa svim odgovornostima koje isto nosi, ali nisam pristala preuzeti na sebe odgovornost nerada drugih upravnih odjela i službi, ovim putem Vas obavještavam da, ako ne date jasne naloge pojedinom upravnom odjelu ili službi da postupa sukladno svojim odgovornostima iz ustrojstva i sistematizacije radnih mjesta, odnosno jasno ne iskomunicirate da pročelnici trebaju raditi ono što je njihova odgovornost, ja neću moći ostvariti zadatke i prioritete zbog kojih sam pristala biti pročelnica.

Trenutno je moj prioritet sređivanje stanja u poslovnim prostorima (natječaji za zakup), stanovima i sređivanje registra imovine.

Ako zbog nerada drugih odjela i službi isto neću moći isto ostvariti, bit ću prisiljena odustati od ovog radnog mjesta te navesti pismeno tko od navedenih ne radi svoj posao sukladno ustrojstvu i sistematizaciji.

Molim da se navedeni nalozi daju što prije jer vrijeme teče i već je napravljena šteta zbog nepostupanja, a smatram kako je ovo od prioritetne važnosti za funkcioniranje gradske uprave', stoji među ostalim u mailu. 

U mailu se navode i primjeri takvog nefunkcioniranja.

Radi se, inače, o zadatcima u kojima je potrebna suradnja odjela radi obavljanja posla.

Nakon maila iz ožujka, potvrdila nam je Đerek, odvio se sastanak s PR stručnjakom Juricom Galešićem. Na tom sastanku, kaže, rečeno joj da je pitanje što ako prepiske izađu u medije, te da će je tada diskreditirati kao osobu s kojom nitko ne može raditi. Dan prije, kaže, dobila je i poziv Ivoševića i Puljka radi navedenog maila.

- Kod Ivoševića je bilo je grubih riječi, rekao je čak da je on na Ivičinom mjestu da bi me odmah otpustio - prisjetila se.

Vaša reakcija na temu