Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DES-ova PROIZVODNJA SOLIDARNOSTI Podijeljeno 600 maski korisnicima pučke kuhinje

DES-ova PROIZVODNJA SOLIDARNOSTI Podijeljeno 600 maski korisnicima pučke kuhinje

Ako bude potrebe, sašit će ih još, za sve članove obitelji korisnika kojima maske nisu dostupne - kazala je ravnateljica Edita Maretić Dimlić

Da je svaka kriza ujedno i prilika, za posao, ali i solidarnost, pokazala je još jednom danas splitska Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, svima poznata kao DES. Vrijedne krojačice sašile su šestotinjak zaštitnih maski, a djelatnici su ih s velikom predanošću i poštujući sve epidemiološke mjere, podijelili korisnicima pučke kuhinje DES-a kako nitko ne bi ostao zakinut za ovaj trenutno najtraženiji artikl.

- Ako bude potrebe, sašit će ih još, za sve članove obitelji korisnika kojima maske nisu dostupne - kazala je ravnateljica Edita Maretić Dimlić, istaknuvši kako DES-ovci proteklih mjeseci imaju uistinu pune ruke posla. 


DES-ovu masku nosi i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji sa suradnicima, u postojećim okolnostima krize, posebno budnim okom prati rad gradskih Ustanova i provedbu mjera zaštite korisnika i zaposlenika. Ono u što se danas i sam osvjedočio u svom obilasku DES-a, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magde Vrvilo, je istaknuo kao primjer izvrsne prakse i odgovornog rukovođenja Ustanove od posebnog značaja za grad Split. 

Podsjetimo kako je upravo DES prvi odgovorio na potrebe splitske bolnice, Crvenog križa i ostalih zdravstvenih i humanitarnih ustanova za opskrbom zaštitnih maski kada su one na tržištu bile teško dostupne. Paralelno su investirali u unaprjeđenje uvjeta rada i proizvodnju, uspješno aplicirali projekte i osigurali sredstva od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom za ugradnju lifta, provedbu plinofikacije i kupnju novog strojnog parka kojim kane dočekati jesen i čime se nadaju održati i povećati zapošljavanje, olakšati proizvodnju i uvesti nove proizvode u svoj asortiman. Unatoč krizi, DES-ovci imaju nove kupce i velike planove za budućnost te se nadaju da će biti što manje potrebe za maskama, a što više za novim, inovativnim proizvodima. 

Vaša reakcija na temu