Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Deset dana smo čekali odgovor plaća li Kerum privez na Zapadnoj obali, dobili smo dvije rečenice iz 'Splitske obale'

Deset dana smo čekali odgovor plaća li Kerum privez na Zapadnoj obali, dobili smo dvije rečenice iz 'Splitske obale'

Direktor Dražen Delić nije odgovorio koliko su naplatili za privez šefu HGS-a i Nadzornog odbora Splitske obale. Vijećnik Jakov Prkić tražit će račune

Jahta, koja je vjerojatno najčešće bila vezana ove sezone na Zapadnoj obali, bila je Kerumova Perla I, Pershing 46 dug 14,75 metara izgrađen prije 11 godina u Italiji. Perla je u vlasništvu tvrtke Kruščica, koja vodi Kerumov hotel Corner. Osoba ovlaštena za zastupanje je Kerumova supruga Fani, a osnivačica tvrtke njena majka. 

Pitali smo stoga Splitsku obalu, tvrtku koja upravlja Zapadnom obalom, koliko je Perla I provela na vezu na Zapadnoj obali i koliko su naplatili. Dobili smo vrlo općenit odgovor bez ikakvog konkretnog podatka. 

'Sva plovila, uključujući i brod Perla I, koja borave na vezu na Zapadnoj obali plaćaju usluge prema javno objavljenom cjeniku u uredu Splitske obale na Zapadnoj obali. Računi za navedeno plovilo su uredno izdani i naplaćeni', stoji u odgovoru Splitske obale, kojeg smo morali čekati 10 dana. Dvije rečenice. Jedna rečenica u pet dana. 

Splitsku obalu vodi Dražen Delić iz HGS-a, rođak Fani Kerum i direktor nekoliko obiteljskih tvrtki. Šef stranke Željko Kerum predsjednik je Nadzornog odbora Splitske obale, a u Nadzornom odboru sjedi i Saša Horvat, brat Fani Kerum. 

Prkić: Neka pokažu račune 

Ovakav odgovor nije nimalo zadovoljio vijećnika stranke Pametno Jakova Prkića, koji nam je najavio kako će od Splitske obale zatražiti račune izdate tvrtki Kruščica za privez jahte na Zapadnoj obali. 

'Odgovor je dosta općenit, kao da se nešto skriva. Ponukan time, zatražit ću račune pa ćemo vidjeti koliko je naplaćeno', kazao nam je Prkić. Nema sumnje da će ova nova Prkićeva akcija dodatno podići tlak Kerumu koji ga je nedavno označio kao glavnog krivca za gubitak parkinga kod trgovačkog centra Joker. 

Prkić je za vrijeme Ive Baldasara tražio i račun ručka u restoranu Zrno soli na kojem se gradska vlast pogostila biranim zalogajima u visini od gotovo 10 tisuća kuna. 

Jahta Perla I oglašena je na stranici hotela Corner. Elegantna brza jahta na kojoj se osjeća vrhunska sigurnost i udobnost, dizajnirana i opremljena za savršeni odmor i zabavu na moru. Nudi se i najam prinove u floti, potpuno nove motorne jahte Princess 55 nazvane Perla II.   

Vaša reakcija na temu