Foto: Screenshot Nova TV DETALJI AKCIJE: Rimac se sumnjiči za primanje mita od 45 tisuća eura

DETALJI AKCIJE: Rimac se sumnjiči za primanje mita od 45 tisuća eura

Njezina sestra radi za Generali osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju

Josipa Rimac oko 20 sati trebala bi biti dovedena na ispitivanje u USKOK nakon što je danas uhićena u sklopu akcije u kojoj je uhićeno 13 osoba. Sada već bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave sumnjiči se za trgovinu utjecajem i primanje mita. Točnije 45.000 eura, za koliko se sumnjiči da je preko svoje sestre trebala dobiti. a kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektrane kod Knina, prenosi Večernji list. 

Njezina sestra radi za Generali osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju. To su s njom dogovarali, kako se sumnja, Dragan Stipić i Milenko Bašić, a od te provizije 45.000 eura je išlo Josipi Rimac. Nakon toga ona počinje, kako se sumnjiči, raditi pritisak na Hrvatske šume da promjene negativna mišljenja koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrana, otkriva Večernji list.

To se događalo krajem 2019. i početkom 2020. te je C.E.M.P. na koncu dobio pozitivno mišljene. Sumnja se da su Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave  Hrvatskih šuma i Ivan Melvan iz ispostave Hrvatskih šuma Split bili ti koji su na koncu dali pozitivna mišljenja, prenosi Večernji list. 

Inače Hrvatske šume su s Bašićevom tvrtkom vodile sudski spor.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66446, "");
Pregledaj komentare