Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DETALJI OKRŠAJA U OMIŠU Muškarac koji je ozlijedio policajca uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

DETALJI OKRŠAJA U OMIŠU Muškarac koji je ozlijedio policajca uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

Provedeno je kriminalističko istraživanje

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad pet osoba koje su privedene u policijsku postaju Omiš zbog narušavanja javnog reda i mira zbog čega su postupali policijski službenici po zaprimljenoj dojavi jučer jedan sat iza ponoći, javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Provedenim istraživanjem utvrđena je sumnja da su dvije osobe - 41-godišnjakinja i 41-godišnjak - vrijeđali i omalovažavali policijske službenike tijekom postupanja i time počinili prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je žena jučer privedena nadležnom prekršajnom sudu, dok je protiv muškarca podnesen Optužni prijedlog redovnim putem, navode iz policije.

Nadalje, dodaju, 48-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo iz čl. 314. st. 2. Prisila prema službenoj osobi KZ-a, dok se druga 41-godišnjakinja i 32-godišnjak sumnjiče za isto kazneno djelo opisano u st.1. te su nakon provedenog istraživanja pušteni. Za spomenutog 48-godišnjaka utvrđena je sumnja da je fizičkim napadanjem jednom policijskom službeniku nanio lakše tjelesne ozljede zbog čega je jutros uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Tijekom postupanja policijski službenici su uporabili tjelesnu snagu i paper sprej uslijed čega je poprskana građanka kojoj je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

Također, izlaskom na mjesto događaja odmah po dojavi, utvrđeno je prekoračenje radnog vremena i reproduciranje preglasne glazbe u ugostiteljskom objektu. Odgovornoj osobi izdana je zapovijed o prestanku rada te je upućena obavijest nadležnom Državnom inspektoratu sukladno utvrđenom prekršaju iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, kažu iz policije.

Vaša reakcija na temu