DETALJI Otkriven uzork smrti mladića koji je umro u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika

DETALJI Otkriven uzork smrti mladića koji je umro u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika

Ravnateljica šibenske bolnice dr. Sanja Jakelić kaže da je u tijeku proces unutarnje kontrole

Prema neslužbenim, ali vrlo pouzdanim informacijama, nesretni mladić (19) sa Zlarina koji je prošli tjedan umro u šibenskoj bolnici poslije rutinske operacije krajnika, preminuo je - kako je pokazala obdukcija - od edema pluća (vode u plućima), piše Jutarnji list. 

Operacija je prošla u najboljem redu, mladić se uredno probudio, dobio infuziju i bio je odveden u bolesničku sobu. Oko 13.30 došli su mu otac i djed te vidjeli da spava. Na molbu medicinske sestre otišli su dok se mladić ne probudi. Prije izlaska djed je primio unuka za ruku kako bi vidio hoće li reagirati, što bi mu bila potvrda da je mladić dobro. Više ga nisu vidjeli živa.

Nedugo nakon toga, prema neslužbenoj priči, medicinska sestra ušla je u sobu i vidjela da mladić više ne diše. Uzbunila je bolničke službe i odmah su pristupili reanimaciji, ali, nažalost, bez rezultata.

Ravnateljica šibenske bolnice dr. Sanja Jakelić kaže da je u tijeku proces unutarnje kontrole.

- Došlo je do tragičnog događaja i odmah smo pokrenuli unutarnji nadzor. Uzrok smrti još nije poznat jer je nalaz obdukcije samo djelomično gotov. Svaka operacija, a pogotovo ona u punoj anesteziji, nosi svoje rizike. Obavijestili smo i Ministarstvo zdravstva, a hoće li oni poslati svoj stručni nadzor, u ovom trenutku ne znam. U mom mandatu ravnateljice ovo je prvi takav slučaj, a ni šef ORL odjela u cijeloj karijeri nije naišao na ništa slično. Tek bi mikroanalize tkiva trebale dati odgovor na pitanje što je bio uzrok smrti mladića sa Zlarina - rekla je dr. Jakelić.

Mladić je navodno od djetinjstva imao određenih zdravstvenih problema, među ostalim i s bakterijom streptokok, a liječnici su se nadali da će uklanjanjem krajnika ti problemi nestati jer se streptokok često skriva baš u njima.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51104, "");
Pregledaj komentare
29