Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP DIGNUTA OPTUŽNICA Kamionom usmrtio veterana 4. brigade i potom popio dva piva, više ga ne terete za nepružanje pomoći jer je čovjek odmah bio mrtav

DIGNUTA OPTUŽNICA Kamionom usmrtio veterana 4. brigade i potom popio dva piva, više ga ne terete za nepružanje pomoći jer je čovjek odmah bio mrtav

Uhićen je tri dana nakon nesreće, nije uopće smio voziti

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg Renata B. za izazivanje prometne nesreće u kojoj je u Muću smrtno stradao veteran 4. brigade Duško Dragičević. Isprva su Renata B. sumnjičili i za bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći, no od tog kaznenog djela se odustalo jer je Dragičević bio mrtav na licu mjesta i nije mu se moglo pomoći. 

U optužnici se navodi kako ga je 17. lipnja oko 21.36 sati udario kamionom Mercedes dok je vozio cestom kroz Muć. Vožnju nije prilagodio noćnim uvjetima, a brzina je bila veća od ograničenja od 50 kilometara na sat. Kamionom je udario Dragičevića koji je hodao uz rub ceste njemu u susret i odbacio ga na metalne kontejnere. Nije se zaustavio, već je produžio dalje. Prema vlastitom iskazu, popio je dva piva prije nego je došao kući. Tvrdi da nije uopće shvatio da je nekoga udario i nije ni pretpostavio da policija traži upravo njega. Uhićen je tri dana poslije nesreće i pritvoren. 

Ispostavilo se da uopće nije ni smio upravljati vozilom. Naime, policija mu je zbog velikog broja prekršaja i 12 negativnih bodova ukinula vozačku i nema pravo na polaganje dvije godine. Više je puta kažnjavan za prekršaje u prometu i zbog te okolnosti zatraženo je i produljenje istražnog zatvora.

Vaša reakcija na temu