Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DIGNUTA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBOJSTVA U SOLINU Pripit ga izrešetao hicima iz pištolja zbog auto dijelova

DIGNUTA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBOJSTVA U SOLINU Pripit ga izrešetao hicima iz pištolja zbog auto dijelova

Okrivljeni tvrdi da nije imao namjeru ubiti

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu diglo je optužnicu za pokušaj ubojstva protiv M. J., 28-godišnjeg autoelektričara iz Dugopolja. Terete ga da je 31. listopada prošle godine oko 19.30 u neposrednoj blizini lokala u Solinu nakon verbalnog i tjelesnog sukoba u A. Ž. ispalio četiri hica u nakani da ga liši života. Bio je pripit, izmjereno mu je 1,3 promila alkohola. 

Žrtvu su pogodila tri metka, zadobio je prostrjel desne natkoljenice s oštećenjem glavne arterije, što je osobito teška i po život opasna ozljeda, te dva ustrijela u lijevo koljeno. Nije došlo do težih posljedica jer je žrtvi pravodobno pružena liječnička pomoć. 

Okrivljeni je u svojoj obrani negirao počinjenje kaznenog djela za koje se tereti. Tvrdi da nije imao namjeru ubiti. Da je, događaj bi se drugačije odvijao, istaknuo je. 

Oštećenik je kazao kako poznaje okrivljenog od 2016. jer se obojica bave automobilima. On je mehaničar koji ih servisira i popravlja, dok okrivljeni prodaje polovne auto dijelove. 

Prije dvije godine kupio je od njega polovni motor za Mercedes, a ugovorena cijena iznosila je 35 tisuća kuna. Platio je motor, no nakon ugradnje utvrdili su da je neispravan. Pokušali su ga popraviti, ali bez uspjeha. Okrivljeni mu je obećao donijeti drugi motor, no nije to napravio iako su i dalje surađivali. 

Nekoliko tjedana prije pucnjave opet su trgovali. No s dijelovima je ispao problem jer nisu odgovarali pa ih nije ni platio. Tražio je od okrivljenog da mu odnese dijelove ili donese odgovarajuće, međutim, to nije napravio. 

Problem su pokušavali riješiti i tako su se našli u kafiću u Solinu. Okrivljeni je tražio da mu isplati tri tisuće eura za dijelove. Posvađali su se, skoro je došlo do naguravanja, ali su ih drugi razdvojili. Okrivljeni mu je rekao da ga neki čovjek stišće za nos. 

Oštećeni se potom premjestio za drugi stol, no okrivljeni je u dva navrata dolazio nastojeći isprovocirati sukob, ali u tome nije uspio. 

Kada je oštećeni izašao iz kafića, osjetio je da ga je pogodio metak u nogu. Okrenuo se i vidio okrivljenog kako puca u njegovom smjeru. Vikao je: 'Što sad pičko?' Meci su rešetali jedan za drugim. Sve se brzo odigralo. Oštećeni se pokušao sakriti između auta, a okrivljeni ga je pratio. Pucao je, kaže, dok god je mogao. U jednom trenu je počeo tući pištoljem o dlan pa ga je ponovno podigao da zapuca. Vikao je prema oštećenom: 'Ubit ću te!' Žrtva tvrdi da je okrivljeni usmjerio pištolj ka njegovoj glavi, ali nije uspio pucati. Misli da je pištolj zablokirao. Ljudi su priskočili nakon što je bacio pištolj.

Vaša reakcija na temu