Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ĐIR PO SKALICAMA 'Reka san mu prošle godine da mu svaka čast šta se maka i krenija svojin putem na brod'

ĐIR PO SKALICAMA 'Reka san mu prošle godine da mu svaka čast šta se maka i krenija svojin putem na brod'

Toliko plemenit, osjećajan i osjetljiv momak, iznimno inteligentan. Nagrađivan je i na državnom natjecanju - rekli su nam u Osnovnoj školi Spinut

'Da je bar Stane ovo napravija, a ne Filip', komentar je kojega smo čuli za šankom kafića na Skalicama jutro nakon trostrukog ubojstva u centru grada. Ove riječi nismo čuli u Borsalina gdje je ubojica, Filip Zavadlav, čekao policiju, tamo novinari nakon tragedije nisu najpoželjniji.

- Nemam vam što reć, najdraže bi mi bilo da odete - rekla nam je konobarica pod dojmom svega što se dogodilo dok smo se namještali za šank čuti što ljudi govore.

Razumijemo, naručujemo kavu u papirnatu čašu i odlazimo dalje. U okruženju tog kafića nema nitko ništa reći loše o Filipu.

- Odskaka je od braće, jedini normalan - kaže nam gospođa s platoa. 

Momak koji je svjedočio uhićenju trostrukog ubojice u osvetničkom pohodu žali zbog života mladića koji se ovo ljeto vratio s broda i nedugo nakon toga upao u probleme zbog bratove ovisnosti.

- Govorija sam Stani da ide u komunu, čak smo tražili da ide u Brazil, našli smo kako bi i upa, al' nije tija ni čut - ubacuje se drugi sugovornik.

Priča kako je Filip 'prepristojan momak'.

- Reka san mu prošle godine da mu svaka čast šta se maka i krenija svojin putem na brod. Govorija san mu da je uspija i da mu je teže nego nekim drugima jer je ima život s obitelji kakav je ima. Žaj mi je i Stane, al' šta nije ima hrabrosti sam ić u okršaj - nastavlja.

Svjedok uhićenja je pričao kako je bio u blizini Stane i da je on govorio da mu je brat 'to napravio', pokazivao je na Filipa koji je sjedio za ostakljenim štekatom.

Nasmijali su se Stani, ali kad su shvatili da govori istinu, stvorila se policija.

- Uletili su i govorili: 'Gasi televizijuuu', a ja san onako kroz zafrkanciju kazao: 'Mogu li samo stišat ton', šta in nije dobro silo. Tija san gledat Liverpool, zato san i doša - prepričava.

Oba momka, kao i treći koji je sjedio za štekatom, pričaju kako je Filip bio izložen maltretiranju, spominjale su se i batine, ucjene i da ga je vjerojatno zato, kako kažu, 'pribacilo'. Pričaju nam da je odrastao u disfunkcionalnoj obitelji gdje je na sebe preuzeo ulogu zaštitnika, a spominjali su i nadzor socijalne skrbi.

U osmoljetki Spinut, koju je pohađao, također imaju samo riječi hvale.

- Toliko plemenit, osjećajan i osjetljiv momak, iznimno inteligentan. Nagrađivan je i na državnom natjecanju. Tako smo bili sritni kad smo čuli da navigaje, da se 'škapula' od lošeg okruženja. Ne možete zamisliti kako se ponaša prema drugoj djeci, s kojom dobrotom - govore nam.

Dosta psovki je upućeno i na račun policije koja, kažu nam, pušta da se stvari same odvijaju u 'malom Bronxu', na Skalicama.

Vaša reakcija na temu