Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Disjob model zapošljavanja osoba s invaliditetom i umjetna inteligencija u službi slijepih osoba

Disjob model zapošljavanja osoba s invaliditetom i umjetna inteligencija u službi slijepih osoba

Nove praktične radionice mogu se očekivati u rujnu

Multiplikacijski događaj u okviru Erasmus+ projekta 'Disjob. Zaštitno zapošljavanje u Europi', koji je Županijska udruga slijepih Split u prostorijama udruge organizirala u isto vrijeme kao i druga dva međunarodna projektna partnera iz Španjolske i Rumunjske, počeo je jučer.

Tim povodom predstavljen je Erasmus+ projekt Disjob na kojemu je ŽUSS jedan od partnera, a koji se provodi u trajanju od godine dana zahvaljujući sredstvima Europske unije u vrijednosti od 30.000 eura.

Novi model zapošljavanja osoba s invaliditetom izrađen u okviru spomenutog projekta, temeljen na socijalnoj ekonomiji, predstavljen je zainteresiranoj javnosti.

'Naime, prijedlog novog modela zaštitnog zapošljavanja uključuje socijalna poduzeća za radno-okupacijsku integraciju, rad u tradicionalnim tvrtkama, posebnim centrima za zapošljavanje i samozapošljavanje', navela je koordinatorica projekta Ines Hlevnjak.

No ono što je najviše privuklo brojne članove jest prvo održavanje praktične demonstracije korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadilaženja prepreka i povećanja učinkovitosti slijepih osoba.

'Ovo je samo preludij onoga što tek pripremamo u udruzi u okviru Erasmus+ projekta Neka bude kratko i jasno: uvod u asistivnu tehnologiju za osobe oštećena vida', rekao nam je predsjednik udruge Ivan Tokić.

Naime, kako su objasnili iz udruge, u okviru spomenutog projekta koji se EU sredstvima financira u iznosu od 60.000 eura, izradit će se priručnik o zapošljavanju osoba oštećena vida te video lekcije o načinu korištenja asistivne tehnologije za osobe oštećena vida, čiji je cilj povećati njihovu konkurentnost i spremnost za tržište rada.

Predsjednik udruge Ivan Tokić tom je prilikom najavio kako članovi već u rujnu mogu očekivati nove praktične radionice korištenja umjetne inteligencije.

Vaša reakcija na temu